Witam
W związku z tym, że do Parady zostały 2 miesiące proponuję w tym temacie wklejać wszystkie "nieoficjalne" i oficjalne informacje na ten temat. Np. rozkłady jazdy pociągów specjalnych, jakiekolwiek zmiany w rozkładach zwykłych pociągów itd, słowem wszystkie przecieki na temat parady. Ja ze swojej strony mam 1 pytanie: w związku z tym, że jadę do Wolsztyna na dwa dni(30.04-01.05) możecie polecić jakieś fajne miejsca na zdjęcia w najbliższej okolicy( oprócz sławnej górki). Bo rozumiem, że ewentualnie widowisko światło,para jest 30.04, ale o której mniej więcej godzinie?
Jeśli by ktoś też jechał wcześniej(może z Wrocławia) to niech da znać, zawsze warto się poznać przy okazji takiej imprezy.
Ja też mam zamiar się wybrać ale na jeden dzień, w sumie mam nocleg ale nie.
Też ostatnio szukałem jakiś informacji na temat parady ale nic nie znalazłem, można się jedynie sugerować planem z zeszłych lat.
_________________ zielona góra - ostrów wielkopolski WRÓĆ!!!
mateusz123, w zeszłym roku jak byłem na paradzie to pokaz "Para, światło i dźwięk" rozpoczął (O ile mnie pamięć nie myli) się o 22:00. Osobiście polecił bym Nowy Tomyśl jako miejsce noclegu. Jeżeli ktoś koniecznie chce nocować w Wolsztynie, to życzę mu powodzenia w znajdywaniu miejsca...
Miejsce już mam znalezione w Wolsztynie, także jeden problem się rozwiązał;] A w jakie miejsce ewentualnie warto podjechać na zdjęcia(ze względów artystycznych), albo może na jakiejś stacji jest dyżurny wyjątkowo miło nastawiony do miłośników. Na razie planuję do Stefanowa i Tuchorzy podjechać, ale tak czy inaczej przydałby się rozkład jazdy pociągów specjalnych/podsyłów itd.
xzielak - a jak to jest? PLK odpowiada za organizację pociągów retro na paradzie i to, dokąd mogą jechać? Czy jest to sprawa parowozowni? Czy PLK ewentualnie nie robiliby problemów odnośnie zagrożenia pożarowego?
Bo w sumie, jeśli istnieje taka możliwość - to czemu nie spróbować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum