Wysłany: 10-03-2010, 14:06 Kolejowa homofobia? Dyskryminacja w PKP IC
Konduktor Daniel Michalski, pracownik PKP Intercity, oskarża przewoźnika, że od czasu kiedy w listopadzie ujawnił swoją orientację seksualną, cierpi z powodu nietolerancji i agresji współpracowników. W razie procesu PKP Intercity będzie musiało udowodnić, że stworzył warunki pracy, w których dyskryminacja nie powinna mieć miejsca – informuje serwis Wiadomości24.pl.
- Stałem się obiektem żartów i aktów agresji ze strony kolegów: wyśmiewania, rozpowszechniania moich zdjęć ze złośliwymi komentarzami, podrzucania kartek z napisem "pedał" do szafki, przykrych docinków odnoszących się do orientacji seksualnej i mojej działalności w Kampanii Przeciw Homofobii" - mówi Daniel Michalski.
Daniel nie liczy na nowy kodeks pracy, który zakazuje dyskryminacji ze względu na orientację seksualną. W jego obronę włączyła się Marta Abramowicz, prezes Kampanii Przeciw Homofobii. – Wysłaliśmy list do spółki. Zależy nam na tym, żeby nie tylko okazać Danielowi wsparcie, ale również przypomnieć pracodawcy o jego obowiązkach wobec podwładnych wynikających z prawa – mówi Abramowicz. Pozostaje czekać na odpowiedź – czytamy na portalu Wiadomości24.pl.
Jeżeli się z tym nie afiszuje, nie robi z tego sensu życia i nie eksponuje tego na każdym kroku to pracodawca powinien zareagować. Co innego gdyby na prawo i lewo gadał że jest homo itd. Wtedy nie ma się co dziwić, ludzie nie lubią zboczeńców i odmieńców...
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 10-03-2010, 14:48
Dla mnie to jest ciężka choroba a nie powód do dumy!
Wtedy nie ma się co dziwić, ludzie nie lubią zboczeńców i odmieńców...
Jeśli uważasz, że geje i lesbijki to zboczeńce, to z przykrością muszę przyznać, że jesteś idealnym przykładem tępego, stereotypowego i niewykształconego Polaka...
kryniczanin napisał/a:
Moim zdaniem chorzy są ludzie, którzy twierdzą tak jak Ty. Homoseksualizm już dawno został wykreślony z listy chorób. To tak ku ścisłości.
Jeśli uważasz, że geje i lesbijki to zboczeńce, to z przykrością muszę przyznać, że jesteś idealnym przykładem tępego, stereotypowego i niewykształconego Polaka... Very Happy
Nie napisałem tego poprzez pryzmat stereotypu. Napisałem to celowo z pełną świadomością i z pełnym zrozumieniem problemu jakim jest homoseksualizm. Jeżeli uważasz mnie za tępego i niewykształconego Polaka to trudno. Niemniej mogę w klarowny sposób przedstawić moje argumenty. Obawiam się jednak że taka merytoryczna dyskusja może się przerodzić we wzajemne obrzucanie się błotem, a to nie jest moim celem.
Cytat:
Moim zdaniem chorzy są ludzie, którzy twierdzą tak jak Ty. Homoseksualizm już dawno został wykreślony z listy chorób. To tak ku ścisłości.
Homoseksualizm został wykreślony z listy chorób w - o ile pamiętam - roku 1991 czyli stosunkowo niedawno jeżeli chodzi o to jak daleko sięga nasza wiedza historyczna wstecz (kilkanaście tysięcy lat) ...
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Według mnie każda osoba ma sumienie i postępuje według tego co uważa za słuszne i jeżeli ten pracownik IC nie okazuje w pracy tego, że jest homo tudzież nie chce wykorzystać kolegów itp: wszystko jest w porządku.
Ja jestem osobą tolerancyjną i nie przeszkadza mi to, że konduktorem jest gej czy konduktorką jest lesbijka. Tak są stworzeni ludzie, że jednemu mężczyźnie podoba się kobieta innemu także mężczyzna i jeżeli nie jest to eksponowane i ci ludzie nie są upierdliwi to wszystko jest OK.
Warto też spojrzeć na to z innej strony. Np dajmy na to hetro byli by piętnowani przez homo i ktoś podrzucałby mi zdjęcia z docinkami. Nie było by to miłe, a ten człowiek chyba nic za to nie może, że...kocha inaczej...
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 10-03-2010, 16:36
Pawel_15 napisał/a:
problemu jakim jest homoseksualizm
Homoseksualizm jako tako nie jest problem. Problem są wymalowane cioty, które pół nago biegają na jakiś idiotycznych paradach równości, robiąc negatywny wizerunek całemu środowisku osób o orientacji homoseksualnej. A cierpią na tym normalni geje, którzy pracują, uczą się i prowadzą zwykłe życie. Znam osobiście kilka takich osób, dlatego z pełną świadomością mogę przyznać, że nie mają oni nic wspólnego z wykreowanym przez mass media wizerunkiem geja(sic!) - cioty.
Pawel_15 napisał/a:
Homoseksualizm został wykreślony z listy chorób (...)
Medycyna idzie do przodu, a nie cofa się do tyłu. Co mnie obchodzi, co było kilkanaście tysięcy lat temu? Ja żyję w XXI wieku, a nie w epoce kamienia łupanego. Szkoda tylko, że ludzie częstokroć zachowuję się dokładnie tak, jakby pochodzili z ery Flinstonów...
Ostatnio zmieniony przez Exsimus dnia 10-03-2010, 17:20, w całości zmieniany 1 raz
a tak w ogóle to skąd oni sie dowiedzieli że jest gejem?
skłaniał bym sie ku temu że im sam ie pochwalił
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 10-03-2010, 17:04
mk1992 napisał/a:
Jeśli uważasz, że geje i lesbijki to zboczeńce, to z przykrością muszę przyznać, że jesteś idealnym przykładem tępego, stereotypowego i niewykształconego Polaka... Very Happy
Powiem wprost: idź stąd i nie pisz tu. Wróć jak skończysz 18 lat.
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 10-03-2010, 17:13
Tylko tyle potrafisz napisać? Skoro nie zgadzasz się z moim zdaniem, to podaj mi kontrargumenty. Czekam.
A 18-kę mam już od miesiąca - zastanawia mnie tylko, co to ma do tematu?
Sądząc po twojej wypowiedzi sam jesteś chory. Na głowę.
_________________ Żelazna kadra też z czasem rdzewieje.
A beton kruszeje...
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 10-03-2010, 17:30
Będac na Woodstocku chcąc posłuchać muzyki , oraz zadając się w młodości z lewakami nauczyłem się że z lewackim homoseksualnym lobby nie ma co rozmawiać. Do nich żadne argumenty nie docierają. Dlatego nie odpowiem na te prostackie lewackie prowokacje.
gryff -Usunięty- Gość
Wysłany: 10-03-2010, 17:30
Ale mamy jeszcze zacofane społeczeństwo normalnie. w pale się nie mieści.Admin ma rację niektórzy muszą leczyć się na głowę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum