Czy możliwa jest jazda na bilecie FIP ze Szczecina Głównego do Berlina HBF. Chodzi mi o odcinek Szczecin Gł - Szczecin Gumieńce czy jednak trzeba śmieszny bilet na 6 km kupować
_________________ Niekończąca się Podróż...Ostatnie etapy
pepe, na tej trasie jeżdżą niemieckie pociągi i wystarczy mieć FIP na Niemcy. Nie musisz kupować biletu na polski odcinek (chodź teoretycznie pewnie trzeba go mieć), ale ja nawet nie wiedział bym na jakiego przewoźnika taki bilet kupić (PR, IC).
Wszystkie osobowe do Angermunde i Pasenwalk jada od szczecina głównego z niemiecką drużyną. To samo IC ze Szczecin do Amsterdamu, niemiecki skład i od Szczecina niemiecka drużyna.
Czy ktoś wie, gdzie można znaleźć wykaz pociągów ICE Sprinter? Próbowałem znaleźć na stronie DB, ale niestety poległem. Google też poza jakimiś starymi dokumentami mi nie wiele powiedziały. Będę wdzięczny za info
Witam, na stronie KOW przeczytalem: "Do Amsterdamu i Brukseli kursują pociągi ICE-International, są to składy generacji ICE-3, należące także do kolei holenderskich." Mam zamiar jechac ICE z Koln do Amsterdamu i z Frankfurtu/M do Brukseli Noord, czy potrzebuje jakas rezerwacje na to??
Wiesz co, ja w październiku 2009 roku miałem wracać ze Strasbourga przez Offenburg do Frankfurstu (miałem bilety FIP na SNCF i na DB). W kasie w Paryżu mówili mi, że przez Offenburg można jechać, że FIP ważny, dostałem bilet za 0 euro na tę trasę, ale w ostatniej chwili coś mnie się zmieniło, i pojechałem ze Strasbourga bezpośrednim TGV do Frankfurtu.
Ktoś przetestował czy FIP jest ważny na UBB (Stralsund - Świnoujście Centrum)? Wysłałem im maila, ale nie raczyli odpisać, a na stronie nic o tym nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum