No i tu (przynajmniej u nas) jasno sprecyzowanego wymiaru nie ma - od "pani od handlu" usłyszałam, że ma to po prostu się mieścić... w granicach rozsądku
Jednym słowem przykryty folią pies o wymiarach kobyły de facto zwierzęciem w opakowaniu nie będzie
_________________ Póki co tańczmy w rytmie karmanioli
Nim mały Jarek obwoła się Cesarzem!
Czy osoba ur. 28.10.1983 może na dzień 20.03.2010 skorzystać z oferty MAX 26 w poc. TLK ?
Szymek napisał/a:
26Lat nie ukończone czyli może korzystać z ulgi MAX-26
Szymek (!), bo zacznę wierzyć podróżnym w historie pdt. jak to zła kasjerka / kasjer wpuścił mnie biednego podróżnego w maliny.
2010 - 1983 = 27
A swoją drogą, osoba urodzona 28.10.1983 może korzystać z ulgi 26%, jednak tylko do czasu zorientowania się konduktora
Syrenka, jest sprecyzowany wymiar. ...w ramach bagażu podręcznego. Ma mieć do 20 kg i mieścić się razem z pozostałym bagażem, nad lub pod miejscem do siedzenia.
_________________ " Doświadczenie to coś, co zdobywasz tuż po chwili w której go potrzebowałeś."
E. Murphy
Dobra dobra źle policzyłem kasjerom się to zdarza xD
Ale co do kwestii studenta i ukończonego 26roku (dzień urodzin) życia przypomniał mi się cytat Pani Kontroler z kursu "Życzymy wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i wystawiamy wezwanie do zapłaty"
Czy krowa zamieszkuje w Twoim domu? W Regulaminie Przewozu Osób Rzeczy i Zwierząt zapisano,że:
1. Podróżny może przewieźć pod swoją opieką bezpłatnie, w ramach bagażu podręcznego – małe zwierzęta domowe (w tym psy), jeżeli nie są one uciążliwe dla współpodróżnych (np. z powodu hałasu, zapachu itp.). Przewożone zwierzęta powinny być umieszczone w odpowiednich pojemnikach (klatkach, pudłach, koszach itp.) zabezpieczających przed wyrządzeniem szkody osobom lub mieniu i umieszczone w miejscu przeznaczonym na bagaż podręczny.
Kiedyś jakiegoś węża jakiś dowcipniś nadał jako przesyłkę konduktorską w poc. EX MAŁOPOLSKA. Podczas kontroli biletowej przy nieobecności drużyny wąż postanowił opuścić karton. Widziałem zdjęcia - był olbrzymi!
p.s. Tak przy tym wężu i krowie, przypomniała mi się jedna koleżanka z kursu co ciągle się pytała wykładowców o przewóz "ptasznika".
Mam pytanie odnosnie taryfy MAX-26
Mianowicie sa do niej uprawnieni Dzieci i młodzież do ukończenia 26 roku życia.
Powiedzmy sobie urodziłem się 7 wrzesnia 1985r.
Czyli rozumiem że z tej taryfy mogę skorzystac do 6 wrzesnia 2012r godz 23.59, bo wlasnie wtedy rozpoczne 27 lat czyli ukoncze 26l ?
Tylko ze Szanowna Viki analizując wczesniejsze posty konduktora IC z tego tematu wychodzi ze stracilem juz ta znizke w dniu urodzin. czyli przykladowo 7 wrzesnia (urodzony 1985).
Może ktoś kto korzysta z MAX 26 na wyczerpaniu opisze jak to faktycznie jest?
pytamboniewiem, nie rozumiem czego nie rozumiesz. Oferta obowiązuje do ukończenia 26. roku życia. W dniu, w którym obchodzisz 26. urodziny (tzn. kończysz 26. rok życia), tracisz uprawnienia do tej ulgi.
Gdyby oferta obowiązywała do 26. roku życia, wtedy mógłbyś z niej korzystać do "wigilii" 27. urodzin.
Regulamin oferty jest nieprecyzyjny i może wprowadzać w błąd, ponieważ kluczowym określeniem jest "do ukończenia 26. roku życia". Byłoby prościej, gdyby napisali, że oferta obowiązuje do 25. roku życia - na jedno by wyszło, a nie byłoby nieporozumień.
Nazwa oferty "MAX 26" jest nielogiczna, ponieważ osoby mające 26 lat nie mogą z tej oferty korzystać. Dotyczy ona osób, które mają max 25 lat. No ale to jest PKP IC, a jak powszechnie wiadomo, gdzie zaczyna się PKP tam kończy się logika.
_________________ Żelazna kadra też z czasem rdzewieje.
A beton kruszeje...
Definicja ukończenia iluś tam lat jest bardzo prosta. Przyjmijmy jako datę urodzin ten 7 wrzesień 1985. I tak pierwszy rok życia ta osoba ukończy 7 września 1986, czwarty rok życia 7 września 1989, szósty rok życia 7 września 1991, itd. itd. itd. więc dwudziesty szósty rok życia ukończy 7 września 2011 roku. Ludzie nie róbcie sobie nawzajem wody z mózgów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum