Widzę że Zgorzelec wie lepiej co się dzieje w powiecie kłodzkim! to się uśmiałem! W okresie letnim, jest takie zatrzęsienie Niemców w Kłodzku i we wszystkich zdrojach w koło(Polanica-Zdrój, Duszniki-Zdrój, Kudowa-Zdrój, Długopole-Zdrój) że wy chyba nie wiecie sami co negujecie?! Jestem przekonany że gdyby wytrasować połączenie o czasie przejazdu 5h to byłby to strzał w dziesiątkę. BTW. nie wiem czy wiecie ale to Niemcy a konkretnie DB w tym rozkładzie chciało puścić taki szynobus Drezno - Kłodzko. Więc nie wiem o co chodzi niektórym? Turystyka zdrowotna i sentymentalna to wielka żyła złota którą warto wykorzystać. Dla emeryta nie będzie się liczyć to że będzie jechał godzinę dłużej ale to zę dotrze na miejsce bez przesiadki we Wrocławiu. Starsi ludzie nie lubią się przesiadać. Pomysł jest bardzo dobry, wspaniała promocja regionu.
Ministerstwo Infrastruktury nie zapłaci za ten pociąg. Wybijcie to sobie z głowy. Właśnie MI powiedziało "NIE!" pociągom REGIOekspres Poznań - Berlin:
http://infokolej.pl/viewtopic.php?p=120051#120051
UMWD też nie wyłoży na to kasy, bo na Dolnym Śląsku są znacznie ważniejsze potrzeby przewozowe niż wożenie Niemców do polskich kurortów. A żaden przewoźnik, czy to polski czy to niemiecki, bez gwarancji pokrycia deficytu nie wejdzie w ten "interes".
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
- Jesteśmy bliżej uruchomienia pociągu z Kłodzka do Drezna przez Jelenią Górę – poinformował Oliwer Kubicki, asystent posłanki Marzeny Machałek. Ustalono już podział zadań w tej sprawie.
W ubiegłym tygodniu odbyło się spotkanie tzw. grupy roboczej, która zawiązała się do uruchomienia tego połączenia. Uczestniczyli w nim przedstawiciele spółek kolejowych (PKP Intercity, Przewozy Regionalne, PKP PLK), samorządowcy, oraz przedstawiciele organizacji społecznych. Odbyło się ono z inicjatywy posłanki Marzeny Machałek, europosła Ryszarda Legutki i Komitetu Obrony Dolnośląskich Linii Kolejowych.
- Ustalono podział obowiązków w ramach dalszych starań na rzecz uruchomienia połączenia – informuje O. Kubicki. Grupa chce też pozyskać partnera po stronie niemieckiej do tego zadania.
Możliwość uruchomienia połączenia Kłodzko-Drezno wpisano też w program polsko-niemieciej konferencji „Wzmacnianie regionów miejskich i metropolitalnych”, która odbyła się pod koniec tygodnia w Słubicach.
Zdaniem O. Kubickiego, to krok do przodu w kierunku uruchomienia połączenia. Oby były kolejne.
zbliża się wielkimi krokami 1. czerwca, jakoś cisza i spokój na szlakach, uwalenie pociągu do Przemyśla, a tu ma jeździć Drezno-Kłodzko. I tu nawet dobry Boże nie pomoże, nie długo nic to nie będzie jeździło, PKP uwala co im pod ręką stoi i nie zważają na to że ludzie nie mają jak do pracy czy szkoły dojechać o turystach nie wspomnę, turyści na samą myśl że mają się tłuc 12 godzin z nad morza w góry się nie dobrze robi. U sąsiadów za miedzą potrafią a my co g****.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum