Ja pierwszy raz z żoną do Włoch, mimo że byłem w tym roku na Sycylii. Chciałem do Portugalii, ale jak zobaczyłem jakie są połączenia CP-RENFE to zrezygnowałem.
Chcę jechać przez Szwajcarię (BLS), tylko nie wiem dlaczego w spisie kolei FIP na tej stronie zabrakło BLS.?
Złożyłem wniosek na FIPa już w grudniu. Ze względu , że blisko mieszkam Szwajcarii (40 min ICE) pojeździłem sobie trochę po tym pięknym , górskim kraju. Zaliczyłem włoską część CH , Lugano, przepiękne miasto z widokiem na Włochy,najcieplejszym miejscem Szwajcarii. Następnie Luzern i Genewę. Największe wrażenie zrobiło jednak na mnie Lugano. Mam jeszcze zamiar pojechać do najstarszego miasta w Szwajcarii, do Chur.Niestety samemu nie mam ochoty dalej jechac, wystarczyła mi już Portugalia, Hiszpania. Chetnie bym się udał do Grecji lub do Norwegii. Może latem lub jesienią. Miłych podróży Wam życzę.
Odnośnie BLS to jakiś czas temu dostaliśmy maila (nie pamiętam od kogo), że ta kolej wystąpiła z FIP. Ale widzę, że na stronie FIP ktoś znów wklepał BLS. Tak więc sytuacja nie jest jasna i czekamy na informacje z wiarygodnych źródeł.
Ja mam bilet BLS z tego roku. Natomiast na stronie nie jest zaznaczone że BLS przyznał bezpłatny bilet dla rodziny.Na karcie zniżek 50% z tego roku też jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum