Wysłany: 30-04-2010, 11:09 Ruch społeczny "Koniec PKP"
W związku z ostatnimi wydarzeniami na kolei, ze szczególnym uwzględnieniem zamachu na interREGIO, proponuję powołać ruch społeczny "Koniec PKP" - akcja na wzór Koniec PZPN czy Koniec ITI.
Co Wy na to?
Zacznijmy od strony internetowej, która będzie "tubą" tej akcji. Taką stronę trzeba będzie założyć na zagranicznym serwerze i na niepolskiej domenie, ponieważ beton PKP (podobnie jak beton PZPN) zapewne zrobi wszystko, żeby doprowadzić do zamknięcia niewygodnej strony. Przypominam, że na nasze forum zarząd PKP S.A. napuszczał już policję i prokuraturę i była wywierana ogromna presja, żeby forum zamknąć!
Proszę o kolejne pomysły. Kto może podjąć się prowadzenia strony internetowej?
mam czas i chęci, gorzej z wiedzą. moge pomagać aczkolwiek nie moge prowadzić
co na stronie? na pewno link do grupy na facebooku:D
no i odpowiedznie zdjęcia i wiadomości (za rynkiem kolejowym na przykład)
Strona internetowa ma przede wszystkim integrować ludzi chcących przyłączyć się do akcji (chętnych na pewno nie zabraknie) oraz informować o wszystkich antykolejowych działaniach władz PKP. To przykuje uwagę mediów.
Albo my pasażerowie zorganizujemy się jakoś i wspólnie przeciwstawimy się władzom PKP, albo będziemy biernie przyglądać się jak kolej regionalna w Polsce upada, podczas gdy jedynie słuszna spółka PKP IC bezwzględnie nas doi.
zasadniczo jeśli chodzi o HTML, czy java script to może i bym dał radę z CSS mógłby być lekki problem ale jakbym się postarał.
To jak nikogo nie znajdziecie to ja mogę to zrobić tylko, że może być tak, że przez tydzień nie będę dostępny bo mamy wyjazdy w "odległe dzielnice Gdańska" np. Władysławowo, Borucino czy Bukareszt.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
Victoria, to już lepsze niż "Koniec z PKP". Ale ja proponuję wkomponowanie tam betonu - np. "Precz z betonem w PKP". Bo przecież nie wszyscy w tym "PKP" są źli. Na PKP Energetykę narzekać nie można.
A może raczej coś w rodzaju "Posprzątać w Pol skich Kolejach"? I tam piętnować grzechy wszystkich spółek, a nie wybrać sobie jedną i sie pastwić przymykając oczy na błędy innych. Albo może piętnować tylko ludzi, którzy są odpowiedzialni za taki a nie inny stan rzeczy zamiast podawać jakieś abstrakcyjne nazwy spółek.
Przecierz szeregowi pracownicy nie są niczemu winni, a to na nich najczęściej skupia się nienawiść społeczeństwa w przypadku porządnej medialnej nagonki. Przydałby się taki "Redwatch" ale z osobnikami odpowiedzialnymi za zdemolowanie polskiego kolejnictwa.
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 30-04-2010, 17:27
PKP SA i jej spółki to w tej chwili dużo większe zło niż PR,KD i prywaciarze. Dlaczego koniec grupie pkp sa jest najlepsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum