Wysłany: 01-06-2010, 17:46 Nowe mundury Przewozów Regionalnych
Nowe mundury Przewozów Regionalnych zaprezentowane
31 maja spółka Przewozy Regionalne w Warszawie zaprezentowała związkom zawodowym nowe mundury dla drużyn pociągowych, które już od nowego roku 2011 będą w dyspozycji tych pracowników.
- Ogólne wrażenie na związkach - same pochlebne opinie! - uważa Roland Potoczny, zastępca przewodniczącego MOZ ZZ "Kontra". Mundury są koloru granatowego.
Furażerki. K****a m**
Najbardziej niepraktyczne nakrycie głowy - miałam nadzieję, że zmądrzeją. Nie będę dziadostwa nosić.
Poza tym niech sobie projektanci chustki w 30-stopniowym upale noszą.
_________________ Póki co tańczmy w rytmie karmanioli
Nim mały Jarek obwoła się Cesarzem!
Ja mam bardzo silny (podobnie jak kolejarze) sentyment do granatowych mundurów i rogatywki z orłem na przodzie. "Ruskie" talerze, podobne do tych jakie mają konduktorzy z IC nie przypadły mi zupełnie do gustu. Z daleka to nawet nie widać że to kolejarz. Przypomina mi to do złudzenia galowy strój strażnika miejskiego. Czarne mundury dałoby się przeżyć, ale te złote guziki to lekka przesada moim zdaniem.
Rogatywka jest lepsza ?????
mówisz tak bo jej nigdy nie miałes na głowie , cztery dzwoneczki i i mozna pajacowac po składzie.
Co innego gdy wezmiemy rogatywke strażaka , ale kolejową to wstyd nosic .
Ta okrągła jest niczego sobie , ogulnie cały uniform wygląda przyzwoicie ,
Ciekawe jak wygladają kurtki letnie i zimowe bo piszą o nich ale zdjec brak , mam nadzieje ze nie bedą podobne do starych tylko np. do kurtek z IC.
zgadzam się, że męskie nakrycie głowy rodem z rosyjskiej floty w Sewastopolu, ale za to damski uniform niczego sobie:)
_________________ "Pociąg przyśpieszony z Częstochowy do Łodzi Fabrycznej odjedzie o godz. 11:48. Dla nieznających się na zegarku: LASECZKA, LASECZKA, KRZESEŁKO, BAŁWANEK!!!"
Jesli juz piszesz takie bzdury to niech mają jakieś pokrycie , może jakies zdjecie przedstawiciela tej rosyjskiej floty
pewnie wiekszosc z was nigdy nie widziała Radzieckiego galowego munduru na oczy a tymbardziej nakrycia głowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum