snajper, podzielam zdanie pendolino, O ile z maszyną nie mam problemów by jeździć, o tyle MSTS (legal) stwarza dużo kłopotów, i nie każdy dodatek chce chodzić.
Jeżeli chodzi o możliwości graficzne, to akurat dla mnie ma mniejsze znaczenie. Ważniejsze jest to, że mogę w miarę realnie "poprowadzić" swoje ulubione SU45.
A najlepiej mi się "siedzi na budzie", grając w "Kolejarza". Wtedy jestem panem i władcą na każdej stacji
@ibonek - Jak byś poczyał dokładnie dział FAQ na nowym forum MSTS ( http://msts.fora.pl ), to nie miałbyś problemów z zainstalowaniem dodatków. Zawsze w rzie kłopodów można też zadać pytnie w dziale pomoc, pomagamy ludziom. Kwestia jest tylko taka by zainstalować patch Microsoft a potem czeski patch bin i jeszcze plik default.wag (kolejność ważna), a potem można instalować dodatki, tylko do lokomotyw trzeba też mieć odpowiednie kabinę i dźwięki. Wszystko jest wyjaśnione w dziale FAQ. ja mam ponad 20 GB taboru i tras z różnych krajów i wszystko śmiga.
No cóż ja wymagam grafiki w Maszynie jest niewystarczająca, jak dla mnie. A może w Maszynie jest bardziej realistyczne prowadzenie elektrowozu jednak w MSTS jest na przykład bardzo rozbudowane prowadzenie parowozu (jak się wyłączy opcję auto-palacza, to naprawdę jest to skomplikowane, może nam woda wyparować, kocioł wybuchnąć itd, jak źle coś zrobimy), a w maszynie w ogóle nie ma parowozów, a ja bardzo lubię parowozy.
Do MSTS misje na kilka godzin to nie jest nic specjalnego, jest Czeska Trat 321, która rozrosła się już od Pragi aż na Słowację za Poprad. W Polsce powstaje Warszawa - Kraków przez CMK (narazie jest beta, ale już po wakacjach wersja z full otoczeniem aż z Warszawy do Kozłowa).
To Maszyna wysiada na pierwszej stacji. Już Trainza wolę od Maszyny jeśli coś innego niż MSTS miałbym grać.
_________________ ...
Ostatnio zmieniony przez snajper dnia 18-06-2010, 15:49, w całości zmieniany 5 razy
Mam pytanie odnośnie gry "MASZYNA". Przeczytałem ten cały poradnik jak ruszyć pociągiem co mi sie raz przez przypadek udało ale tylko raz i nie wiem jak. Mógłby mi ktoś pomóc to obsługiwać bo gra naprawdę fajna i chciałbym się oklepać troche w tym temacie. Pozdrawiam i czekam na pomoc.
shift + O i P pantografy do góry,
po chwili:
shift + M - silnik
shift + X
shift + C
shift YUI światła do jazdy zapalone
.del (klawiatura numeryczna) -luzowanie składu
czekasz aż się wyluzuje dostaje semafor i w drogę.
hamujesz 2 -powoli 5-średnio 8-szybko i wsio.
_________________ w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
Gdybyś dokładnie przeczytał poradnik na stronie forum to nie miałbyś żadnych problemów z uruchomieniem jakiegokolwiek pojazdu w tym symulatorze. Wielkiej filozofii w tym nie ma...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum