Niestety, byłem świadkiem i widziałem na własne oczy usuwanie torów w Gliwicach. Obecnie centrum Gliwic jest zakorkowane, ponieważ... zamknięto jeden z wiaduktów kolejowych, na którym znajdowały się tory.
Szkoda, szkoda, szkoda. Cofnęliśmy się o wiele lat w tył.
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 29-06-2010, 18:12
Coś strasznego.
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 29-06-2010, 18:15
Jak ktoś mi powie, że Gliwice się prężnie rozwijają, to go najzwyczajniej w świecie wyśmieje...
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 29-06-2010, 19:17
mk1992, Każdy wyznawca wiadomej partyjki ci to powie.
Za dwa lata Gliwice mogą być gospodarzem zjazdu międzynarodowego stowarzyszenia World Technopolis Association (WTA), skupiającego światowe technopolie, czyli miasta, stawiające na high-tech.
Zbigniew Wygoda oficjalnym kandydatem Platformy Obywatelskiej na prezydenta Gliwic.
We wtorek 27 lipca 2010 roku Zarząd Powiatowy Platformy Obywatelskiej oficjalnie zatwierdził dr n. med. Zbigniewa Wygodę jako kandydata Platformy Obywatelskiej na stanowisko prezydenta Gliwic w nadchodzących jesiennych wyborach samorządowych.
Zbyszek Wygoda z Grupy Inicjatywnej to kadydat, który gwarantuje powrót i rozbudowę tramwajó po zwycięskich wyborach!
Pozdrawiam
_________________ Tramwaj musi wrócić do Gliwic. Frankiewicz już odszedł!
Taaak, już wyobrażam sobie odbudowywanie trakcji tramwajowej w Gliwicach, kiedy obecna władza załatwiła ostatecznie tą trasę. Przejeżdżałem ostatnio obok remontowanego wiaduktu, na którym nie ma już w ogóle torów, a sam wiadukt jest kompleksowo remontowany. Nie wierzę, że za parę lat nowa władza wyłoży grube miliony, aby powrócić do tramwajów, kiedy sami mieszkańcy w dużej mierze się przekonali do A4 - wkońcu niskopodłogowe autobusy, wygodne, a nie to co stare i nieremontowane tramwaje w GOPie.
No nie powiedziałbym, miałem okazję rozmawiać z kilkoma mieszkańcami Gliwic i nie byli oni zadowoleni z tej zmiany, a jak nawiązałem do Referendum to zasugerowały, iż mogło być ono nie do końca uczciwe (w co mi się nie chce do końca wierzyć).
Aha i ma może ktoś filmik z blokowania wyjazdu tramwaju nawołującego do udziału w referendum?? niestety na youtube już go nie ma...
Dziwi mnie troche ta nowa nawierzchnia.. zobaczymy jak się sprawdzi ale tranwajów szkoda wolałem je od tych A4. Nie chce mi się troche wierzyć, że to referendum jest wiarygodne w 100%...
A wie ktoś może czy ul.Zwycięstwa też będzie przekopana?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum