Obecnie sytuacja wróciła do normy. Na linii do Gostynia/Jarocina jeżdża już normalne planowe pociagi
A na porannym 67330 z Głogowa spotkała mnie ostatnio bardzo miła niespodzianka Zamiast SA108 pojechała SM42-464 z jednym wagonem przedziałowym i dzięki temu mogłem spokojnie się wyspać aż do samego Ostrowa Wielkopolskiego Zapomniałem, 67330 jechał +30
Zaraz dostane zawału słyszałem ,że coś takiego sie zdarza, ale przecież stonka od Głogówka do Głogowa ma raczej 20 chyba ,że pozwolili jej 40-50 jechać w co wątpie.
Zrobiłeś może fotke??
[ Dodano: 03-07-2010, 11:46 ]
Aha 30 minut opóźniony czyli 20 i tak 7kilometrow toczyła się do Głogowa.
rob21, niestety zdjęcia nie mam, ale sam byłem w szoku.. Czekałem w Głogówku na wspomniany 67330, i 10 min po planowym przyjezdzie poszedłem się dyżurnej zapytać ile jest opózniony. Odpowiedziała, że jakies 25-30 minut ponieważ zepsuł się szynobus. Jak już się wyłonił zza zakrętu, to czerwone czoło przypominało mi SA132 więc myslałem, że poprostu te 30 minut to zeszło im w Lesznie na podmianę. Ale kiedy się zbliżył to przyznam się nie mogłem uwierzyć w to co widzę
I oczywiscie Głogów - Głogówko (9km) jechał vmax 20km/h
A to wiem już dlaczego taka niespodzianka, zepsuł się chyba zaraz przed odjazdem sa108 i niemieli czasu już zastąpić go kka dlatego z odsieczą ponogła chyba jedyna Leszczyńska czerwona sm42 a i z wagonem nie było problemu. Dzieki za informacje.
Obecnie jest taka sytuacja, że z Leszna do Gostynia leci szynobus (i wraca do Leszna) i jak ktoś chce dalej jechać to musi się przesiąść do autobusu, gdyż z Jarocina jeździ właśnie autobus ( wraca do Jarocina).
Na trasie Leszno - Jarocin i Jarocin - Leszno ruch odbywa się następująco. Z Jarocina do Gostynia i z Leszna do Gostynia jeździ zastępcza komunikacja. Ten pierwszy ma jakieś 10 min opóźnienia a ten drugi od 30 do 40 minut. Ludzie czekający w Gostyniu na autobusy marzną bo nie mają gdzie się schować. Ciekaw jestem jaki jest sens płacenia dużej kasy Przedsiębiorstwu Komunikacji Samochodowej Leszno Sp. z o.o. za wynajem autobusów? Nie lepiej aby Urząd Marszałkowski przejął część linii i po wyremontowaniu odbywał się na nich normalny ruch? W tej chwili Urząd dopłaca i tak w zasadzie nie wie do czego dopłaca... bo i tak pociągi nie jeżdżą a sporo ludzi jak ma w mrozie czekać 30 min na transport to woli wybrać inny środek komunikacji. Taka prawda.
Nadmienię tylko, że owe opóźnienia dot. odjazdów o godz. 15:35 do Leszna i 15:38 do Jarocina. w dni robocze.
_________________ Przejechane koleją:
2012 r. 748 km (!!!)
2011 r. 15 635 km
2010 r. 8 272 km
Jak rozumiem odcinek Gostyń-Jarocin to nadal autobusy. Ta paranoja już 3 lata trwa - tyle wiem z autopsji. Ktoś potrafi podać kiedy ostatni raz z Jarocina do Gostynia pojechał pociąg?
Jak rozumiem odcinek Gostyń-Jarocin to nadal autobusy. Ta paranoja już 3 lata trwa - tyle wiem z autopsji. Ktoś potrafi podać kiedy ostatni raz z Jarocina do Gostynia pojechał pociąg?
Powiem szczerze, że ja nie pamiętam. Do Jarocina jechałem ostatni raz w Sylwestra 2008 roku no i oczywiście zastępcza komunikacja jechała. Teraz także zastępcza jeździ do i z Leszna.
[ Dodano: 28-01-2011, 23:35 ]
Na odcinku Leszno-Gostyń i Gostyń-Leszno zaczęły jeździć SA105-...
Zobaczymy jak długo...
[ Dodano: 02-02-2011, 17:05 ]
Ktoś dziś jechał na odcinku Gostyń-Leszno (wyjazd z Gostynia 15:35) jechał za darmo!!! Super sprawa! Jeszcze gdzieś dziś były takie promocje?
_________________ Przejechane koleją:
2012 r. 748 km (!!!)
2011 r. 15 635 km
2010 r. 8 272 km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum