"wazny na przejazdy pociagami Regio - 30zl
wazny na przejazdy wszystkimi pociagami - 60zł"
wszystkimi czyli ktorymi wszystkimi? ;/
czy jak jade TYLKO IR to łape sie na ten bilet? i obowiazuje mnie ten za 30 zl czy 60zl? REGIO w tej ofercie to skrot od przewozow regionalnych [czyli dawno osobowe] czy od inter regio?
Sisska, wszystkimi pociągami PR czyli REGIO (dawne osobowe) i interREGIO. Są jeszcze REGIOekspresy, ale te jeżdżą tylko na trasie Wrocław - Zgorzelec - Drezno.
Bilet turystyczny, bo o niego pytasz, uprawnia do nieograniczonej liczby przejazdów pociągami PR od godz. 18:00 w dniu roboczym poprzedzającym kolejno po sobie następujące dni wolne od pracy, do godz. 6:00 pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.
Ceny biletów:
• 30 zł tylko na pociągi REGIO
• 60 zł na wszystkie pociągi (tzn. REGIO, interREGIO i REGIOekspres)
Warto tu dodać, że każda spółka kolejowa wydaje swój bilet. Bilet turystyczny wydaje spółka Przewozy Regionalne i taki bilet ważny jest tylko w pociągach ej spółki, natomiast spółka PKP Intercity wydaje bilet podróżnika (tylko na poc. TLK) i bilet weekendowy (na wszystkie pociągi, oprócz pociągów kategorii EC).
Aha, do biletu spółki PKP Intercity (czyli weekendowego, podróżnika) możesz kupić bilet plus i jeździć wszystkimi pociągami (czyli obu spółek).
Aha, do biletu spółki PKP Intercity (czyli weekendowego, podróżnika) możesz kupić bilet plus i jeździć wszystkimi pociągami (czyli obu spółek).
Dobrze, że dodałeś, ze tylko PR i PIC, bo jakbyś widział z jakimi biletami chcą podróżować turyści w SKM. Sam widziałem: bilety ZTM Gdańsk, ZKM Gdynia, PR (na Regio), na SKM ale nie Trójmiejską tylko Warszawską. Ale i tak najlepszy był pewien Rosjanin, u którego przy kasowaniu zauważyłem bilet na... Komunikację miejską w Gorzowie.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
norbert -Usunięty- Gość
Wysłany: 12-07-2010, 20:32
Mam pytanie.
Czy posiadając Bilet Podróżnika mogę jechać pociągiem pospiesznym Hańcza na odcinku Warszawa Zach.-Suwałki?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Czy ktoś może mi potwierdzić, że na Bilecie Podróżnika mogę jechać Chopinem na odcinku krajowym? Według mnie jest to pociąg kategorii "D", więc nie powinno być problemu, ale PKP IC wszędzie reklamuje Podróżnika jako bilet na pociągi TLK, więc wolę się upewnić. Czy ktoś to przetestował?
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 20-07-2010, 18:50