Siemka wczoraj tez jechalem tym skladem podróż uważam za komfortowa jak za takie pieniadze ciesze sie ze skorzystalem z tego pociagu na trasie Szczecin Poznan bylo duzo osob ale w Poznaniu bardzo duzo osob wysiadlo a dalej to frekwencja tak do 70%
Właśnie jadę Re Mewa, w tej chwili ruszamy z Choszczna. Skład wzmocniony, jako pierwszy jedzie przemalowany wagon bez moderny, a za nim 3 w standardzie Re. Jadę w 3 wagonie zapełnienie ok.70%, podróżnych z każdą stacją przybywa.
Łączysz się z siecią PR09, po połączeniu wyskakuje Ci "strona startowa" - hasło i login masz podane na lewej stronie ekranu i wpisujesz je na prawej stronie.
Ps. po wyjeździe z Szamotuł zapełnienie jest w okolicach 100%, w moim wagonie nie widzę wolnych miejsc. 19 kilometrów do Poznania Głównego.
Będzie jeździć tylko na razie kombinują z godzinami.
Od lipca wydłużyli czas jazdy, nie wiem po co
Był odjazd 5:26 i było dobrze, nawet powiedziałbym że mogliby skrócić przejazd na odcinku Krzyż-Poznań o 4-5 minut.
A tu wyskoczyli z odjazdem 5:16 i wydłużeniem czasu jazdy o 10 minut z 6-minutowym postojem (bez sensu i bez celu) w Szamotułach, gdzie wystarczy 1 minuta.
Pociąg REGIOekspres widnieje w rozkładzie internetowym jako pociąg osobowy! Gdy wybierzemy np. tylko osobowe to nam to połączenie wyskoczy, a przy TLK/IR/Posp. to już nie. Przy okazji warto ujednolicić - dowiadujemy się z rozklad-pkp.pl, że pociąg jest kategorii RegionalEkspress - trzeba do systemu wprowadzić nową kategorię - polskie "REGIOekspres".
_________________ Koniec degradacji-gminy dla Chełmska Śl. i Ruszowa
Niedawno przemianowali pociągi Wrocław - Drezno -Wrocław z interREGIO na REGIOekspres. Ciekawy jestem czy będzie można rezerwować miejsca, przynajmniej bym miał już je zaklepane. Albo będzie można miejsca stojące rezerwować???
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Witam, mam pytanko. Zamierzam w najbliższą sobotę (4.09) jechać RE Warszawa Wsch. - Szczecin Gł. na odc. W-wa Centralna - Sz-n Dąbie (odjazd z W-wy Centr. 15:00). Jakiej frekwencji można się spodziewać w W-wie Centralnej? Nie będzie problemu z miejscem? I chyba ważniejsze: czy często zdarzają mu się opóźnienia? To bardzo ważne, bo w Dąbiu mam przesiadkę na Regio do Kołobrzegu (przyjazd RE 20:52, odjazd REGIO 21:10) i mam nadzieję, że zdążę... Z góry dzięki wielkie za odpowiedź
na koncie Przewozów Regionalnych na FaceBooku kilka osób skarży się na wypadające gniazdka w pociągach RE! PR obiecały to naprawić, czy coś się zmieniło??
_________________ wolność słowa - nie blokować SKALNICY!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum