Otwieram temat ze względu na to, iż poza sezonem, jak wiecie kursują do Ustki tylko 2 pary pociągów o kosmicznych godzinach odjazdów i kiepskich skomunikowaniach. Chciałbym, żebyście dali propozycje rozkładów jazdy dla dodatkowych osobówek lub wydłużenia rj IR Słowiniec do Ustki, ponieważ szlakowa jest całkiem przyzwoita 80 km/h (dla szynobusów 90), a i interes mieszkańców Ustki i okolicznych wsi przy linii kolejowej jest równie ważny:
Proszę o propozycje rj dla tab 381 na 2010/11 bo jak na razie POZA SEZONEM są tylko 2 ogryzki Słupsk-Ustka-Słupsk
Pierwsza taka by w Słupsku być na 7.30 Druga taka by móc wrócić po 15. ewentualna trzecia w środku przed południowa wszystko skomunikowane z pociągami SKM i pociagami do/z Szczecinka.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
Pierwszy do Ustki 15 minut wcześniej, o 6.25. Skomunikowanie w Słupsku z Gdyni, Koszalina oraz Szczecinka i przyjazd przed siódmą do Ustki (to dla dojeżdżających do Ustki do pracy na 15). Powrót jak jest, na 7.30 do Słupska.
Druga para to musiałaby być dopasowana do tej pierwszej +8 godzin. Ale tak się nie da, bo jakoś trzeba dojechać na wcześniejszy do Ustki, więc co? Moim zdaniem priorytet to powrót ze Słupska po 16.
Ten cholerny jednotor na 202 to jednak bokami wychodzi, bo trzeba się dopasować do Słupska ze skomunikowaniami. No chyba że UM kupi 2 EN81 i zrobi 15 par co godzinę, a w sezonie np. 20 par do północy. Bo tak to powinno wyglądać. Niestety, po drodze chyba nie ma mijanki i nie da się w szczycie popchnąć co pół godziny. Ale i tak taki EN81 wyjdzie taniej jak to co jest na kiblu. No i jakaś promocja. Pociąg kosztuje 5 zł, busiarstwo jest po 4zl. A to robi róznicę.
Obecne dwie pary nie zrobią frekwencji. Sądzę że gdy pojawiłyby się choć cztery pary, to linia chodziłaby przy tych samych dopłatach przez wzrost frekwencji.
Co do Słowińca, to nie wiem czy PR by go tak sobie puścił komercyjnie do Ustki. Chyba chcieli by dopłaty, ale wtedy mógłby jechać jako Regio od Słupska do Ustki co byłoby dobrym rozwiązaniem (większa frekwencja).
1. SKM nie ma czym
2. Ktoś by musiał zamówić tę połączenie.
3. Trzeba by pewnie zmodernizować przystanki.
4. Czy połączenie do Ustki pasowało by do koncepcji SKM, czy nie lepiej już połączenie do Kartuz albo Kościerzyny?
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
yusek: Ad.4.: W przyszłości może tak. Teraz nie bardzo. Powód? Brak druta. A do Ustki drut jest.
Virakocha -Usunięty- Gość
Wysłany: 28-07-2010, 15:21
A czy pomysł puszczenia składów Szczecinek- Ustka (wydłużenie relacji składów Szczecinek-Słupsk do Ustki) na SN83 lub SN82 wg was czy może być dobrym pomysłem??
Virakocha, niegłupi pomysł aczkowliek nie ma teraz po prostu czym. Z reszta dla mnie szkoda by bylo Bipy zastapic pesobusami. Ta linia ma swoj klimat na bipy. Ale pomysl dosc dobry. Mozna by z kołobrzegu do słupska podsyłac szynobusa tak samo jak z darłowem robią.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Wysłany: 28-07-2010, 15:47
Damian nie chodziło mi o Bipensy ale o sprowadzone niedawno latające holendry DH-1 i DH-2 znane też jako SN82 i SN83. Chodzi o wydłużenie obiegów aby np zminimalizować liczbę przesiadek
Virakocha, no ale jakby z chojnic przez szczecinek smigały to na odc. szzecinek-slupsk zamiast bip,
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Wysłany: 28-07-2010, 16:04
Bipy to są dobre ale w sezonie przy odpowiedniej frekwencji. Na linii Szczecinek-Słupsk poza sezonem wystarczy SN83. Warto też aby jechał do Ustki a nie tylko do Słupska
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum