Wysłany: 31-07-2010, 18:36 Koszt uprawnień do zniżek kolejowych dla rodziny
Witam,
Szukałem sporo w starszych postach ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Otóż chciałbym zapytać o koszty uprawnień do zniżek kolejowych dla współmałżonka pracownika. Wiem tylko tyle że jest to dość spora kwota i nie opłaca się wykupywać tych zniżek dla osób które rzadko jeżdżą koleją. Jednak istnieje jeszcze coś takiego jak FIP (ale o tym w innych tematach) gdzie konieczne jest uprzednie wykupienie uprawnień na PKP (co osobście uważam za nieuczciwe) I tu nasuwa mi się pytanie w jaki sposób dokonuje się płatności za uprawnienia dla współmałżonka w przypadku gdy do końca roku 2010 zostało 5 miesięcy. Czy kwota uprawnień na zniżki kolejowe PKP jest proporcjonalna do okresu ważności zniżek. Jeśli ktoś byłby bardziej doinformowany mógłby napisać ile wynosi ta opłata w KOLEJACH MAZOWIECKICH i czy jest ona faktycznie proporcjonalna do okresu ważności.
Bardzo zależy mi na tych informacjach gdyż we wrześniu wyjeżdżamy rodzinnie do Hiszpanii i chcę po prostu sprawdzić czy wykupywanie tych wszystkich "darmowych/ulgowych" biletów się opłaca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum