Nie mogę bez z zgody tych osób umieszczać ich wizerunku publicznie . Tym bardziej że 2 ostatnie zdjęcia przedstawiają osoby śpiące . W porządku na przyszlość po prostu nie bedę umiesczac żadnych zdjęć , na których widnieją znane mi oosoby. Widze , jednak że i tak ktos je juz usunął z forum , więc nie ma problemu .
1. BBT rozumiem, że nadal obowiązuje na IC do Amsterdamu? Bo ostatnio coś czytałem, że nie można jechać ICkiem na innym bilecie VBB, ale chyba chodziło o ten za 10€, ostatnią promocję ze Szczecina...
2. Czy z VBB Weekend ticket (http://www.vbbonline.de/index.php?cat=2&sCat=389&par=480&id_language=2#anker7) tez mozna jechac tym IC? Albo chociaż do Polski? Bo na stronie VBB info o ważności na trasę do Polski dotyczy tylko BBT... :/.
3. Czy możliwe są powroty inną trasą? Tzn. Wyjazd Szczecin - Berlin, powrót Berlin - Frankfurt/Rzepin.
[dodano]
OK, ad. 2) widze, ze to jest Schones-Wochenende, czyli na sieci DB obowiazuje, z wyłączeniem WSZYSTKICH IC. Czy można zrobic jakąkolwiek dopłatę?
Czy polska legitymacja szkolna jest w Niemczech normalnie honorowana i pozwala na 37% procent zniżki? Czy np. w niemieckich S-Bahnach mozna kupowac sobie bilet ulgowy, jadac ekspresem warszawa-berlin rowniez normalnie na znizke jak uczen?
Ile mniej wiecej kosztuje przejazd pociagiem poznań -> berlin jak i w drugą stronę?
general, a czy wyobrażasz sobie w Polsce Chińczyka z chińską legitymacją szkolną, który będzie chciał zniżkę, powiedzmy 50% - bo taka jest w Chinach? Pomyśl - polska legitymacja za granicą warta jest tyle, co kawałek papieru toaletowego.
Trochę jest to dla mnie wszystko paranoją. Czyli ekspresem do granicy mogę dojechać ze zniżką 37% (a właściwie 80% bo taką posiadam), jednak wtedy nie będę posiadał FIPu, bo to druga podróż, czyli w niemczech już pełną kwotę.
Paranoja, ciekawe czy pani w kasie jest mi w stanie sprzedać inny bilet do granicy a inny poza granicą. Gorzej, bo pani w niemieckiej kasie tego nie wytłumaczę.
jadac ekspresem warszawa-berlin rowniez normalnie na znizke jak uczen?
Ile mniej wiecej kosztuje przejazd pociagiem poznań -> berlin jak i w drugą stronę?
Akurat w BWE jest dostępna taryfa specjalna dla młodzieży (nie koniecznie uczącej się) z ulgą 25%. Bilet Poznań-Berlin kosztuje 24,80 euro.
Jak wiadomo, RK obowiązuje do pierwszej stacji za granicą i od pierwszej stacji za granicą w kierunku Polska
Dobrze wiedzieć.
A jak to jest ze zwykłym pojedynczym biletem REGIO na odcinku Słubice - Frankfurt(Oder) - Słubice? Jadąc z Poznania kupuje się po prostu bilet REGIO do FFO? Czy trzeba jakieś przejściówki, cuda?
Z nowym rozkładem powstało fajne połącznie 9:29 Berlin-(RE)-FFO-(REGIO)-Poznań-(interREGIO)-16:50 Warszawa (w piątki i niedziele), w drugą stronę też tak można (7:08-14:57, prawie codziennie, oprócz wakacji).
matuh, bo zaraz znowu rozzłościsz Iktorna!
UPDATE: o, chyba już sobie znalazłem:
tomeklsk napisał/a:
Podróż odbyłem więc odpowiem sam na swoje pytanie, może w przyszłości się komuś przyda. Przejściówkę kupuje się u drużyny konduktorskiej wsiadającej w Rzepinie. Studencka (ze zniżką 37%) kosztuje poniżej 2zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum