_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Myślę że coś źle poszlo z ustaleniami z wykonawcą. Może nie dogadali się co do ceny, i dlatego pozostaje jako "test".
Moim zdaniem nowa strona jest bardzo ladnie zrobiona graficznie, ale hierarchia informacji jest słabo przemyślana, zupełnie nie przejrzysta. Ja mam problemy ze sprawną nawigacją po tej stronie. Może PR też to zauważyły, i nie chcą odebrać takiej strony.
W maju ubiegłego roku Przewozy Regionalne postanowiły zmienić swoją internetową wizytówkę. Choć niedługo minie rok od zaprezentowania testowej wersji nowej witryny internetowej, nic nie zapowiada na razie, by miała ona szybko zastąpić dotychczasową stronę.
- Chcemy, aby nasza strona była swego rodzaju dworcem w internecie. Będzie to już nie tylko wizytówka firmy, ale miejsce, gdzie każdy pasażer otrzyma informacje o połączeniach, dowie się wszystkiego o aktualnych promocjach i usługach na stacjach, kupi bilet, załatwi przejazd dla grupy czy zamówi REGIOkartę – mówiła w maju ubiegłego roku Anna Lenarczyk, dyrektor pionu handlowego Przewozów Regionalnych podczas oficjalnej prezentacji nowej strony przewoźnika.
Z kolei kilka miesięcy później Piotr Olszewski, rzecznik prasowy PR informował nas, iż nowa wersja strony internetowej spółki jest poprawiana oraz rozbudowywana o nowe działy i funkcje. - Do nowej strony internetowej dołączamy szereg aplikacji, a także nowe działy. Jedną z takich aplikacji jest wyszukiwarka, umożliwiająca rezerwację hoteli – komentował we wrześniu 2010 r. Olszewski.
Kiedy strona testowa PR zastąpi wobec tego dotychczasową witrynę? Spółka na razie nie chce podawać konkretnej daty. - Czekamy na realizację dodatkowych zadań zleconych firmie przygotowującej witrynę internetową – powiedział nam dzisiaj Piotr Olszewski.
Warto zaznaczyć, iż nowa strona PR została bardzo pozytywnie oceniona przez naszych Czytelników. W sondzie przeprowadzonej na początku czerwca 2010 r. przez „Rynek Kolejowy” na pytanie o ocenę nowego serwisu, 37% respondentów przyznało najwyższy stopień w sześciostopniowej skali, aż 46% głosujących dało notą bardzo dobrą (5), 8% dobrą (4), 2% dostateczną (3). Najniższe noty (2 i 1) wystawiło zaledwie 7% głosujących. Łącznie oddano ponad 560 głosów.
Nie ma obecnie dostępnej nowej strony Przewozów Regionalnych. Pod adresem http://nowastrona.przewozyregionalne.pl/ przekierowuje na starą stronę. Jestem ciekaw czy jest to przygotowanie do wprowadzenia nowej strony jako docelowej, czy po odejściu Moraczewskiego PR nie zależy już na nowej witrynie, która była moim zdaniem bardzo czytelna i przyjazna "dla oka".
_________________ Koniec degradacji-gminy dla Chełmska Śl. i Ruszowa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum