[ Dodano: 27-08-2010, 19:37 ]
Tylko czemu do 25 IX tylko??
Od 26 września do 22 listopada postój w Tarnowie będzie skrócony z 16 do 1 minuty. Natomiast po 22 listopada pociąg jeździ tylko do Stróż... ciekawe.
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 27-08-2010, 19:30
Zalosne ! Zalosne po trzykroc !
Ja wiem dlaczego ! No bo teraz nie jezdzi kolejarzowoz Stroze-Krynica o 5 rano, wiec zeby domknac obieg Stroze-Sacz pojedzie pociag 66135 poznym wieczorem. Ale kiedy otworza linie na Krynice, skasuja dogodny pociag dla studentow i uruchomia ponownie muchowoz Stroze 4:30-Sacz 5:10 i dalej na Krynice.
Przecież obieg jest cały czas zamknięty . 66135 przechodził w Stróżach na muchowóz 619, który jedzie w relacji Stróże - Sącz o godz. 10:00 ze Stróż.
Poza tym to dobra wiadomość! Poczekajmy na nowy rozkład kryniczanki... choć obawiam się, że zostanie status quo... Jeśli 66135 w nowym rozkładzie pojedzie do Sącza, przy obecnym ustawieniu obiegów to bieczańskich muchowozów nie będzie, bo nie będzie możliwości zrobienia obiegu na Biecz, tak żeby jednostki się mogły wymienić bez zbędnego stania w Stróżach na bocznicy.
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Kolzłom z napędem turbo-jądrowym jako IR 'HERBATKA z PRĄDEM', który podczas wykonywania obiegów będzie oddawał energię do sieci i w ten oto sposób PKP energetyka stanie się odbiorcą usług dopłacającym Przewozom Regionalnym za wykonaną pracę.
Ostatnio zmieniony przez Paradoks dnia 28-08-2010, 17:40, w całości zmieniany 1 raz
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 28-08-2010, 17:37
sheva17 napisał/a:
No tak....Ciekawe co z IR ze stolicy?
Nie bedzie. PRy ujawnialy przy okazji korekty do ktorych miast planuja uruchomic IR (mowie planuja, spolka uzyla slowa rozważamy). Wsrod tych miast byl Lublin, Radom, Stalowa Wola, ale nie bylo slowa o Nowym Saczu, wiec wg mnie nici z IR do krynicy czy sącza
Ale tutaj nie trzeba uruchamiać niczego nowego, wystarczy połączyć np. Ernest Malinowski z poc. REGIO do Krynicy. To duże udogodnienie dla pasażerów, ale dla PR-ów żadna strata. Nie rozumiem w czym leży problem?
_________________ TLK dla Pruszkowa i Grodziska!
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 29-08-2010, 12:23
No w tym problem że w PRach nikt na to nie wpadł ...
Na 99% będę mieć informację z pierwszej ręki z krakowskiego oddziału PLK-i dotyczącą zarysu nowego RJP pociągów regio kursujących do/z Krakowa, bo Urząd Marszałkowski oczywiście milczy. Myślę, że około najblizszego wtorku zamieszczę info w stosownym temacie
Z powodu oberwania skarpy nasypu na odcinku Skawce - Sucha Beskidzka nastąpiła całkowita przerwa w ruchu pociągów.Kursuje zastępcza komunikacai autobusowa
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum