najlepsze jest to że jeżeli udałoby się przywrócić ciapongi na trasie Bielsko - Cieszyn - Czechy to będą One miały tylko kilka postojów...w grę wchodzi Bielsko Biała Wapienica, Skoczów, Goleszów, Cieszyn - wydaje mi się że to bardzo dobra alternatywa dla pociągów turystycznych, bo jako normalny REGIO postojów ma zbyt mało...
_________________ hej tu IC_Ondraszek, usunąłem / zablokowałem sobie konto i nie wiem jak poprzedni nick to Alive23
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 09-09-2010, 10:57
3 pary Bielsko Biała-Kraków w przyszlym rozkladzie to tez zasluga dzialan Prezydenta miasta?
Slyszalem tez o zwiekszeniu ilosci polaczen do Wadowic- ekstra, moze uda sie kiedys wytepić busiarstwo na tej linii, moim zdaniem jest to calkiem osiagalne.
Slyszalem tez o zwiekszeniu ilosci polaczen do Wadowic- ekstra, moze uda sie kiedys wytepić busiarstwo na tej linii, moim zdaniem jest to calkiem osiagalne.
Się wytępi gdy ceny biletów będą porównywalne. A skoro na tej trasie jest tak mało połączeń, a busy jeżdżą co 15 minut i przede wszystkim są sporo tańsze "busiarstwo" się szzerzy. Jeśli ktoś jeździ codziennie i nie ma dla niego znaczenia czy robi to pociągiem czy busem, dlaczego ma nie wybrać tańszego transportu? Jak już pisałem w innym wątku, cena busa z Andrychowa do Bielska jest porównywalna z ceną pociągu z Andrychowa do Bielska Mieszkający w Andrychowie mają szczęście i korzystają z niezłej promocji jadąc do Bielska Ale mieszkańcom okolicy jazda pociągiem po prostu się nie opłaca.
Wysłany: 19-11-2010, 13:57 Re: Prezydent Bielska Białej zabrał się za pociągi
IC_Ondraszek napisał/a:
[..] Od spółki Przewozy Regionalne dostaliśmy zapewnienie [..] o weekendowym wydłużeniu pociągu Inter Regio Wrocław - Bielsko Biała do Żywca.
I co z tym wydłużeniem? Będzie wydłużony? Bo usilnie staram się znaleźć odzwierciedlenie tych słów w nowym RJ i nie mogę tego znaleźć. Proszę o pomoc, zależy mi na tej informacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum