Witam
Z tego co wiem to Czesi coś grzebią w torach, czy w związku z tym są jakieś zmiany na pociągach do/z Ostrużnej i do/z Jesenika? Szczególnie mi chodzi o to czy normalnie do Głuchołaz od strony Nysy dojadę pociągiem i czy zmieniły się jakoś godziny przejazdu powyższych pociągów.
Z góry dzięki za odpowiedź.
edit: bo tak patrzę, że od Głuchołaz lecą trzy linie: do Nysy, Jesenika i jeszcze jedna w głąb Czech. Z tego co wyczytałem w ogłoszeniu to Czesi coś kombinują z połączeniami na trasie Jesenik-Głuchołazy- i w kierunku tej trzeciej linii. Czy tylko połączenia na tej linie są zmienione czy również na trasie Jesenik-Nowy Świętów-{Nysa}?
Myślę, że komunikacja zastępcza dotyczy tylko linii wychodzących z Głuchołaz do Czech, więc do Głuchołaz powinny dojeżdżać pociągi z Nysy i Opola. W informacji o komunikacji zastępczej jest napisane, że dla połączeń do Nysy i Opola zaplanowano postój autobusu przy stacji kolejowej Głuchołacy, więc domyślam się, że można się przesiąść z autobusu do pociągu.
No właśnie dla mnie jakieś enigmatyczne i zagmatwane są ogłoszenia, może dlatego, że nie znam dokładnie kolei i nazw miejscowości w tamtej okolicy. No, ale jakoś się może przez 2 tygodnie wyjaśni, bo dopiero wtedy tam jadę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum