Oj tak tu się z tobą z tym zgodzę a od nowego RJ też raczej nie będzie żadnego pociągu z Wrocławia do Łodzi przez:Ostrów WLKP.no chyba że tylko do Ostrowa WLKP.
Pociągu KOTWICA w dotychczasowym kształcie nie będzie w przyszłym roku. Ze względu na planowane zamknęcie kilku szlaków jednocześnie na odcinku Wrocław-Rawicz uruchomienie pociągu aż do Kołobrzegu powodowałoby że ww.pociąg dotarłby do celu albo z opóźnieniem albo byłyby wprowadzane liczne zmiany. Ze względu na jednotor na większości trasy od Poznania do Kołobrzegu zmiana pociągu KOTWICA telegramem powodowałaby liczne zmiany innych pociągów. W związku z powyższym KOTWICA będzie kursować w relacji Poznan - Kołobrzeg
Pozdr.
A czy nie wie ktoś czy pociągi osobowe na trasie Gniezno- Poznań, będą obsługiwane również składami wagonowymi, bo ponoć PR-y borykają się z brakami taborowymi
_________________ interREGIO szybka podroż na twoją kieszeń
Pitras, codziennie w ruchu jest zazwyczaj jeden parowóz (pod warunkiem że ten nie zdefektuje i wóczas drugi kurs obejmie inna lokomotywa).
Pozatym nie czasem 8 składów dziennie (w dni robocze)? W rozkładzie ujęty jest pociąg jadący ponad 1:50h, wnioskuje więc że będzie to skład ciągnięty przez parowóz o podobnych porach jak w obecnym rozkładzie.
Dzięki
Poznań - Łódź Kaliska wagony ? Widzę coś nowego, bo Kaliskiej do dnia dzisiejszego kursowały same EZT-y (czasami nawet full-plastik) w końcu ktoś pomyślał
Swoją droga na tych przyspieszonych osobówkach do Gniezna mógłby się pojawić choć raz na dzień wagonowy, bo
1. szlakowa jest 120km/h
2. składy nie kończą już w Poznaniu, tylko ciągną dalej (w tym przypadku Kościan, Leszno, Rawicz, Wrocław) - jeżeli projekt RJ aktualny
I muszę powiedzieć, że bardzo się cisze z siatki połączeń R, IR i TLK
_________________ interREGIO szybka podroż na twoją kieszeń
A ja mam jedno pytanie widze że w Lesznie kilka połączeń na liniach spalinowych dojdzie tylko jedna rzecz mnie zastanawia co ma niby jeździć, jak szynobusy w Lesznie są na styk, a nie sądze żeby Poznań przysłał jakiegoś sa132 czy 134.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum