Wysłany: 21-10-2010, 18:43 Nowy szef NSZZ "Solidarność"
Idzie NOWE! Piotr Duda został wybrany nowym Przewodniczącym NSZZ "Solidarność". Czy nastaną/będą zmiany w "S" na kolei? Czy i jak to wpłynie na działalność związków zawodowych na PKP jako takich? Czy będzie lepiej?
Na pewno będzie inaczej! A jak to będzie teraz według Was?
Życzę mu dłuuuuuuuuugiego lotu, a już wiadomo, że wystartował!
W okręgu białostockim z ramienia PiS do sejmiku kandydują także Jan Chojnowski - obecny wiceprzewodniczący sejmiku, Elżbieta Kaufman-Suszko, Jerzy Grodzki, Tadeusz Moniuszko, Jan Godlewski, Artur Milewski, Wojciech Nierodzik, Andrzej Balcerzak, Zdzisław Konikowski, Barbara Suproń, Sławomir Halicki, Hanna Rafałowska i Adam Romatowski.
Źródło: http://www.radio.bialystok.pl/wiadomosci/region/id/47034
I serio życzę Panu Jerzemu Grodzkiemu żeby został wybrany do Sejmiku - naprawdę potrzebne są zmiany. A jestem na 100% przekonany, że będąc Radnym Sejmiku rzetelnie będzie działał i przede wszystkim zadba o Przewozy Regionalne (powszechnie wiadomo kto udziałowcem). Ja zagłosuję na TAK.
A ja uwierzę w te zmiany jak dowiem się kto z członków Solidarności na PKP w naszym Regionie był, a może wciąż jest kapusiem?
A może ktoś mi na to pytanie odpowie po przeczytaniu szyfrogramu, który zamieszczam poniżej.
Na stronie 3 trzecie zaczernione nazwisko to chyba Kazimierz Kamiński (PKP) między innymi były sekretarz MKZ i tajny współpracownik SB a jednocześnie członek Międzyokręgowej Komisji Porozumiewawczej Kolejarzy w Warszawie.
Proponuję dokładnie przeczytać treść punku 7 na stronie 3 tego szyfrogramu. Okazuje się, że SB miała także w MKZ Białystok jeszcze 2 osoby tzw. kontakt operacyjny (ko). Czy jakiś ko może jeszcze wciąż pracować np. w Zarządzie Regionu?
Czy wśród tych kapusiów jest jeszcze koś inny kto pracował i/lub pracuje na kolei?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum