WC i klima w autobusie z Wawy do Krynicy? błagam, ja wiem ze fajnie miec duzo argumentow w dyskusji, kiedy porownuje sie pociag i autobus, ale błagam no
Klima to standard na 110 kilometrowej trasie do Krakowa, a co dopiero na prawie 500 kilometrowej do Warszawy. W komunikacji dalekobieżnej klimatyzacja to minimum tylko IC czeka nie wiadomo na co.
Jeżdżą do Warszawy takie autobusy i na komfort tam narzekać nie można (miejsca na nogi więcej jak w wagonowej szótce - 46 cm od końca siedziska do następnego oparcia tylko dla siebie):
http://www.phototrans.eu/images/photos/small/16/443088.jpg http://www.phototrans.eu/images/photos/small/35/440071.jpg
A z WC jak najbardziej można korzystać, oczywiście tylko przy tej mniejszej potrzebie (wynika to z budowy WC). Do tego nie długo będzie WiFi, więc będzie sobie można swobodnie popracować na komputerze.
Nie wiem jak ty, ale ja przy 30 stopniowym upale wolę jechać za przyciemnianymi szybami w miłym chłodku niż martwić się czy okno się otworzy, no ale każdy ma inne priorytety (chyba nawet prezes SMK NS coś pisał, że woli jechać KLIMATYZOWANYM czymś).
Ciekawy jestem jak pojadą dwa strategiczne poranne RegioPlusy do Krakowa Rzeszowianin i Dunajec. W obecnym "korytarzu" tego pierwszego pojedzie RE WOŚP, w korytarzu tego drugiego TLK NS-Warszawa... Manipulowanie czasami odjazdów jednego i drugiego może im mocno zaszkodzić...
Z RE WOŚP to może być tak że na odcinku Rzeszów-Kraków będzie według taryfy Regio, a Rzeszowianina przesuną na godzinę późniejszą.
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 24-10-2010, 19:01
Ale Rzeszowianin miał bardzo dużo postojów, a trudno zeby wagonowy RegioEkspres zatrzymywał się w każdej wiosce- unieatrakcyjni on czas przejazdu z Rzeszowa do Warszawy.
@kns- aha, wiec wszystko jasne A ja zastanawialem sie, skad sie wzial na forum kolejny fan autobusow, a to po prostu Burdzio z GSMK Rozumiem ze wozi sie ludzi autobusami do pracy i szkoly. Ale propagowanie autobusow w ruchu dalekobieznym, zwlaszcza do stolicy kraju, zakrawa na absurd. Zreszta, decydują podrozni- przy podobnym czasie przejazdu, podobnych godzinach i podobnej cenie 90% ludzi wybierze pociag.
Na większości forów mam taki nick, więc co w tym dziwnego, że to ja Jak na razie to nie propaguję autobusów na trasie do stolicy, tylko stwierdzam fakty Jak na razie to najbardziej popularnym środkiem transportu na trasie Nowy Sącz - Warszawa jest autobus do Krakowa i pociąg do Warszawy, chyba że zadaję się z jakimiś niestandardowymi ludźmi
Obawiam się że RE WOŚP nie będzie się zatrzymywał na dotychczasowych stajach "Rzeszowianina". Jedynie mogą zrobić taryfe Regio z Rzeszowa do Krakowa.
Inna opcja może być taka że zaraz po RE WOŚP będzie jechał "Rzeszowianin", ale jako Regio na całej trasie. (podobnie jak obecnie "Mościcki" do Tarnowa jako Regio+, a z powrotem jako Regio)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum