Wysłany: 14-11-2010, 00:33 SP32+SA103 z Gdyni do Somonina
Dzisiaj jadąc do Chojnic wsiadłem na Gdańsku Osowie (12:10) i zobaczyłem nietypowy skład SP32+SA103, szynobus nie pracował, więc mógł być zepsuty i chcieli go dowieść do Chojnic jako wagon a Kościerzyna to zawsze bliżej. Jednakże w Somoninie skład rozłączyli lokomotywa została a SA103 pojechał dalej do Kościerzyny. Dodam jeszcze, że kierownik przez kogoś zapytany po co ta lokomotywa, odpowiedział "bo na Kaszubach są te góry". O co chodzi?
Dodam, że pociąg przyjechał punktualnie do Kościerzyny.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
Już wiem dlaczego...
Ta lokomotywa miała przyjechać do Chojnic z Gdyni (początkowo przez Tczew, ale wybrano tą trasę przez Kościerzynę). Potem się okazało jednak, że jest potrzebna w Gdyni i stąd odczepienie w Somoninie.
A szynobus, no jakoś pracować musiał bo jak się otworzą np. drzwi? ;-)
_________________ Niech Przewozy Regionalne wracają na połączenia Chojnice - Bydgoszcz!
Nie wiem czy pracował ale zachowywał się podejrzanie cicho. Ja podejrzewam jednak, że SA103 była lekko uszkodzona bo trasa z Gdyni na Osowę jest typowo górska.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum