Tak kopernik jest pracownikiem Arrivy pewnie wie dużo więcej tyle że od jakiegoś czasu zniknął z forum
Bo pracuje, więc nie ma czasu na forum
Prywatnie to jestem delikatnie mówiąc, niezbyt zachwycony rozkładowymi planami... :/ ale trzeba podkreślić, że wszystko jest ciągle w formie projektu.
Np. ostatni pociąg z Laskowic do Grudziądza wyruszy z tych pierwszych ok.... 19! i potem koniec.
Pojawi się, przerabiany zresztą chyba w zeszłym roku, poranny muchowóz z Torunia do Kornatowa i z powrotem. Na co to komu, to jeszcze nie doszedłem
Z łączonych relacji:
Grudziądz (3.50), --> Chełmża (4.50), ----> Bydgoszcz Gł.
oraz
Sierpc--> Toruń Wsch (ok. 19)--> Chełmża ---> Bydgoszcz Gł.
więcej nie pamiętam
Co do braku odp na maile, to prawdopodobnie przyczyna tkwi w brakach kadrowych biura w Toruniu (na stronie Arrivy są ogłoszenia o naborze). Można też pisać do UM, (Departament Infrastruktury) bo oni są zamawiającym przewóz osób.
gryff -Usunięty- Gość
Wysłany: 23-11-2010, 22:20
Witam zapewne rozkład Arrivy już od dawna jest pracownikom znany więc skąpe informacje podajesz .Jeśli chodzi o pisanie maili do UM to z doświadczenia wiem że prędzej RJ wejdzie w życie zanim otrzymam odpowiedz
Kopernik, dlaczego Arriva zlikwidowała połączenie Bydgoszcz - Kościerzyna - Gdynia ? Mam na myśli weekendowy Arriva Express. Z tego co widziałem to frekwencja nie była zła. Ceny PLK za duże i pociąg jest nieopłacalny ? Można się spodziewać jakiś większych zmian w końcowym rozkładzie ?
P.S Można się nająć w Arrivie na stanowisko Kierownika pociągu lub konduktora ?
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Arriva Expres miała zasadniczą wadę ze względu na bark dotacji od Kościerzyny kupowało się drugi bilet co wychodziło drożej niż w necie co ludzi zniechęcało. Bo nie chodziło o to, że drożej tylko, że drożej a wcześniej się mówiło, że taniej i np. podróż z Czerska do Gdyni AE wychodził niby taniej i bez przesiadki a okazywał się drożej niż przez Tczew.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
Kościerzyna - Gdynia - Malbork - Gdynia - Kościerzyna - Wierzchucin chyba należy do jednego z bardziej absurdalnych połączeń na DB. W naszym rozkładzie nie ma takich cudów...
Ostatni pociąg z Laskowic do Grudziądza o...19 to chyba jakiś żart?
Mam nadzieję, że to tylko błąd w rozkładzie, bo to co zaserwował nam ten przewoźnik to dramat
Tak jak chyba pisałem wcześniej, rozkład jest ciągle dopracowywany i nie ma dnia, żeby się coś nie zmieniło, więc nie ma jeszcze w miarę w pełni prawdopodobnej wersji rozkładu...
Co do AE do Gdańska, to pociąg może i cieszący się zainteresowaniem, ale jeśli brakuje składów do obsługi podstawowej siatki połączeń, to nieporozumieniem jest uruchamianie pociągu komercyjnego.
Arriva biorąc udział w przetargu zagwarantowała kupienie 4 SZT, czy po ich kupnie szansę na Arriva Express na odcinku Bydgoszcz - Gdynia - Bydgoszcz będą większe niż teraz ? Może dać taki pociąg 2 do 3 razy na dzień, jako osobowy albo przyśpieszony...
Pytanie podstawowe:
Ile Arriva ma szynobusów i ile obiegów?
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum