PiC jest chory... W Warszawie stoi 20 min. potem w Białymstoku prawie godzinę, potem w Ełku jak dobrze pójdzie to 45 minut a potem jeszcze w Olsztynie kolejne 20...
PiC jest chory... W Warszawie stoi 20 min. potem w Białymstoku prawie godzinę, potem w Ełku jak dobrze pójdzie to 45 minut a potem jeszcze w Olsztynie kolejne 20...
wg moich obserwacji stoi 5minut na centralnym żadne 20. W Białymstoku po co 39minut stoi nie wiem, wystarczyło by 15minut na zmiane strony, w Ełku mają jedną lokomotywe na obiegu więc nic z tym nie zrobią
_________________ w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
gryff -Usunięty- Gość
Wysłany: 07-06-2010, 14:43
A moim zdaniem takie połączenie nie jest wcale głupie ,to tak jakby jeden pociag robił za 3 ,czyli 1) Gdynia-Białystok2)Białystik-Warszawa3)Warszawa- katowice i nazwa nawet mi się podoba
Jak dla mnie jeden z bardziej "klimatycznych" pociągów w Polsce, dobry skład, do tego WRb no i ta relacja W sam raz dla miłosników kolei, tak jak przedmówcy nie czepiałbym się TdP bo wiadomo jaką ma rolę spełniać. Kilka razy nim jechałem i frekwencja była dobra, następuje bardzo duża wymiana pasażerów na stacjach: Warszawa i Białystok.
Życzyłbym sobie tylko, żeby trochę skrócili postoje, np. w Białymstoku.
Od pewnego czasu pociąg dostał wagon Arow, z wyświetlaczami zewnętrznymi i wewnętrznymi, klimatyzacja, granatowe siedzenia, toalety z zamkniętym obiegiem - lepszy wagon niż w EIC "Małopolska"
P.S. Ktoś kiedyś coś wspominał, że jest pomysł wydłużenia go do Kołobrzegu
_________________ Ponad 30 000 km z PKP Intercity w 2010
Jaka spółka, takie Pendolino
ja się nie czepiam, wiem że ten pociąg ogromną frekwencje ma na odc. Częstochowa-Warszawa, Wawa-Ełk bez rewelacji potem już od Olsztyn znowu się napełnia.
_________________ w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
Od pewnego czasu pociąg dostał wagon Arow, z wyświetlaczami zewnętrznymi i wewnętrznymi, klimatyzacja, granatowe siedzenia, toalety z zamkniętym obiegiem
Hmmm... przecież ten wagon (mam na myśli rowerowa bezprzedziałówka z wyświetlaczami i klimą) jeździ tam nie "od pewnego czasu" ale od początku istnienia tego pociągu!
Co raz częściej ... widoczne są również "zielone" dwójki. I to nie jedna , dwie , ale przeważnie 3.
Dodatkowo dziś na tym do Katowic .. była jedynka .. nie w tych ich barwach [ tlk ]
Frekwencja też cienko .. jak na weekend. [ na tym z Katowic ]
przecież ten wagon (mam na myśli rowerowa bezprzedziałówka z wyświetlaczami i klimą) jeździ tam nie "od pewnego czasu" ale od początku istnienia tego pociągu!
No to w takim razie widziałem kilka razy TdP bez tego wagonu i dlatego niedawno jak był to pomyslałem, że to jakaś nowość
_________________ Ponad 30 000 km z PKP Intercity w 2010
Jaka spółka, takie Pendolino
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum