Ciekawe jakie te autobusy będą jeździły, bo o 11.38 z Katowic wystarczy mały, ale o 14.32, 15.35, 18.35 to nie wiem czy do H9 ludzie się zmieszczą... Cytując klasyka - szkoda tej linii.
Na dzień dzisiejszy nic nie będzie ,a szkoda stracić ostatnich pasażerów którzy jeżdżą tą linią . Czyli całkowita likwidacja odc. Mysłowice - Oświecim ( linii 138) . Zastanawiam się po co remontowali odcinek Mysłowice - Imielin (90km/h),a w przyszłym roku miał być remontowany Imielin - Nowy Bieruń , choć super prędkości nie było by, z powodu szkód górniczych . Odc. Nowy Bieruń - Oświecim prędkośc jest dobra .
Jak powiedzialem Ojcu to nie mógl uwierzyc,bo odkád pamieta jezdzil tá liniá na studia,potem czesto w zwiázku z pracá,wielu ludzi nie moze uwierzyc...Oswiécim ma nowego prezydenta i jest to jedno z pierwszych wyzwan Pana Grossera,bo to co sie dzieje przy wyjezdzie na slask gdzie 33 km do Katowic czasami pokonuje sie w 2 godziny pojazdami mechanicznymi a pociágiem po remontach mozna by w powiedzmy 45 minutek...skandal i mam nadzieje ze kiedys osoby odpowiedzialne za te dezycje staná przed sádem.
Beton zawsze będzie betonem. A przecież można by było uruchomić połączenie Kraków-Skawina-Oświęcim-Katowice na EN81. Skawina wraz z miejscowościami pośrednimi zyskałyby bezpośrednie połączenia z Katowicami i to trasą krótszą i tańszą niż przez Kraków, co przy sensownie ułożonym rozkładzie dałoby potok podróżnych, noi uratowałoby linię Oświęcim-Katowice Ale oczywiście jak na beton przystało niedasie, podobnie jak niedasie połączyć relacji Wieliczka-Oświęcim z Oświęcim-Czechowice.
Wiecie może coś o tych autobusach zastępczych na trasie Oświęcim - Katowice? Bo nigdzie nie ma żadnej informacji na oświęcimskim dworcu o takowej rewolucji...
Przecież te autobusy to idiotyzm! Na pewno prywaciarz który już jezdzi na tej trasie będzie miał utarg! I słusznie zauważmy że w 50 min do Oświęcimia tą zatłoczoną 934 to nie zajedzie bus. Znam osoby które do Imielinia i Chełma Śląskiego dojeżdżają pociągiem ponieważ jest szybciej niż autobusem 149 który w szczycie jest wiecznie opóżniony!
Autobusem z Katowic do Oświęcimia dłużej niż pociągiem
Znamy już rozkład jazdy autobusów, które od niedzieli będą kursowały na linii Katowice – Oświęcim w zastępstwie pociągów.
Odjazdy z Oświęcimia: 5:35 (ten kurs w dni robocze będą obsługiwać dwa autobusy), 6:35 (D), 8:35, 12:35 (D), 14:35. Odjazdy z Katowic: 6:45, 8:45 (D), 10:45 (D), 12:45, 14:45 (D), 15:45.
Rozkład obowiązuje do 28 lutego. Lokalizacja przystanków: Katowice – plac Andrzeja. Mysłowice – obok dworca PKP (ul. Oświęcimska). Imielin – przystanek Imielin Rynek, ul. Imielińska. Chełm Śląski – ul. Stacyjna (przed przejazdem kolejowym). Nowy Bieruń – przystanek Nowy Bieruń Kościół (ul. Warszawska). Oświęcim – dworzec PKP, ul. Powstańców Śląskich.
Czas przejazdy autobusu będzie dłuższy od czasu przejazdu pociągu.
Czas przejazdy autobusu będzie dłuższy od czasu przejazdu pociągu.
Co?! To niemożliwe jak tamtędy jeżdżę pociągiem, to mam wrażenie, że furmanką byłoby szybciej, a tu taki psikus
Przepraszam wszystkich, którzy stracą w ten sposób możliwość wygodnego podróżowania do/z pracy/szkoły, za mój śmiech, ale nie umiem już inaczej reagować na światłe umysły osób odpowiedzialnych za kolej! Przypomina mi się kawał o bulbulatorze Och, to chyba nie był dowcip tylko samo życie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum