Ludzie, błagam, kłóćcie się na PW a nie na forum, bo to żenada.
@Pawel_15 - Mała uwaga gramatyczna: zaimek ÓW jest odmienny, więc nie "ów spółki" tylko "owej spółki" i nie "ów stanu rzeczy" tylko "owego stanu rzeczy". Apeluję o pisanie postów poprawną polszczyzną.
Nowy cennik Arrivy podnosi znacznie ceny biletów miesięcznych na większe odległości.
[ Dodano: 10-12-2010, 09:32 ]
W uzupełnieniu, np. miesięczny odcinkowy na odległość 100 km w taryfy obowiązującej kosztuje 290,- a w tej "niby" tańszej 426!
Pawel_15, moim zdaniem treść napisu na REGIOkarnecie ustalają Przewozy Regionalne, i ICowi nic do tego - ma drukować bilety zgodnie z zamówieniem i już.
Też kiedyś rozmyślałem nad kwestią REGIOkarnet a ArrivaEkspres, ale nie zdarzyło mi się jechać tym pociągiem, więc sobie darowałem. Ale Ty powinieneś napisać, skoro głośno krytykujesz niedociągnięcie. Choćby nawet teraz, zaraz: info (at) p-r.com.pl
gryff -Usunięty- Gość
Wysłany: 12-12-2010, 21:20
Dziś korzystałem z usług Arrivy dla ulg handlowych stosowana jest osobna taryfa REGIO więc jest dobrze
Dla przypomnienia: Stosowane są równolegle dwie taryfy: REGIO oraz kuj-pom. Zależnie od trasy przejazdu oraz posiadanych legitymacji, kart itp stosowana jest jedna z nich. Rower i pies według REGIO. Grupowe oraz REGIO-Karta wg RAZEM. "Ty i raz, dwa, trzy" tylko wg REGIO. W kuj-pom z biletów okresowych są tylko miesięczne, tygodniowe jedynie wg REGIO lub RAZEM
Jeśli np. klient sobie wyraźnie zażyczy biletu według taryfy REGIO, mimo, że na danym odcinku można zastosować kuj-pom, to jego życzenie będzie spełnione np. jadąc z Grudziądza do Malborka można kupić bilet na dwa sposoby: 1) Grudziądz - Kwidzyn wg kuj-pom oraz Kwidzyn - Malbork wg REGIO, albo 2) cała trasa wg REGIO. Druga opcja, wprawdzie o niewielką kwotę, ale jest korzystniejsza.
Kondiemu/kierpociowi doszło kilka nowych kodów ofert wybieranych w "rotersie", ale np. "niedasie" przez pomyłkę wystawić biletu według taryfy kuj-pom poza strefę jej stosowania.
Ja mam jedno pytanie, mianowicie dlaczego jako stacja graniczna taryfy jest Bąk a nie Lipowa Tucholska czy Kościerzyna ? Lipowa jest ostatnią stacją w województwie Kujawsko - Pomorskim, zaś Bąk jest dziurą w środku lasu, dobre 20 km wgłąb województwa Pomorskiego. Nie można było już do Kościerzyny tej taryfy dociągnąć ? z Bąka to parę kilometrów przeca...
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Arriva: Wejście opłaty za wydanie biletu przełożone o miesiąc.
Pasażerów Arrivy miała czekać od niedzieli nieprzyjemna zmiana. Przewoźnik wprowadza obowiązek kupienia biletu w automacie na peronie, nawet jeżeli na dworcu nie ma kasy. W przeciwnym wypadku konduktor pobierze opłatę za wydanie biletu w pociągu. Arriva przesunęła dziś zmianę o miesiąc.
Joanna Parzniewska z Arrivy potwierdza, że taka zmiana zostanie wprowadzona. – Podjęliśmy decyzję o wprowadzeniu opłaty za wydanie biletu w pociągu na stacjach gdzie znajduje się automat biletowy, są to stacje Włocławek Zazamcze, Chełmża, Tuchola, Toruń Główny oraz Bydgoszcz Główna – mówi Parzniewska.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum