A poranny Reggio 77722 z Poznania do Leszna ET22+ 3x piętrus. Generalnie w Lesznie na torach za peronem 5-tym bardzo dużo piętrusów i dwójek stało. Więc zmiany są widoczne.
Dzisiaj jechałem z Poznania 15.12 w kierunku Wrocławia i był tylko jeden skład EN-71 - dla mnie to jest nieporozumienie, szczególnie że w ostatnim rozkładzie jechał o tej porze Szczeliniec z 5 wagonami.
michal26, Składy 15:53 i 20:53 relacji Poznań-Ostrów Wlkp na wagonach (2_2_1_2_2) i regio do Łodzi Kaliskiej o 8:53 (na forach kolejowych piszą piętro_piętro_2, a dziś jechał na składzie 2_2_1_2_2)
Jeżeli ktoś jest zainteresowany poparciem pomysłu, utworzyłem petycję w formie elektronicznej. Także w razie poparcia proszę o wpisy
Jest również petycja w wersji papierowej, pod którą zbieram rzeczywiste podpisy i już trochę ich mam.
Jechał Kamieńczyk a za Lesznem frekwencja wynosi zazwyczaj około 20% więc dłuższych składów sensu puszczać nie ma.
Głupoty piszesz. Kamieńczyk ma bardzo dobrą frekwencję. A co do Szczelińca - skład pięciu wagonów był jak najbardziej optymalny. W Lesznie następuje spora wymiana pasażerów, dużo osób dojeżdża tym pociągiem do Bojanowa i Rawicza. Za Rawiczem pociąg znów się zaludnia, szczególnie w weekendy. Przed długimi weekendami na Szczelińcu można było uświadczyć nawet osiem wagonów. Szkoda tego pociągu. Widzę, że wystawia go teraz PR Wrocław, czyli składu wagonowego to już raczej nie zobaczymy.
Właśnie zauważyłem, że w rozkładzie elektronicznym nadal mamy pociągi 77940 Gniezno - Poznań - Krotoszyn i 79135 Krotoszyn - Poznań, które zostały wykreślone z tabeli 321. Zgodnie z rozkładem książkowym kursują tylko na odcinkach Gniezno - Jarocin i Jarocin - Poznań, natomiast internetowy pozostaje po staremu. A jak jest w rzeczywistości, bo ja już się gubię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum