Zwłaszcza, że teraz te wagony będą wykorzystane minimalnie, 6 dni w tygodniu przejazd Poznań-Warszawa-Poznań, i tyle... :-(
Albo za tym kryje się jakaś chytrość której jeszcze nie rozumiemy (np. przymiarka do puszczenia ich w pewnym momencie dalej, do Berlina - jak planowano od początku), albo PKP mają na PR jakiegoś potężnego kija, dzięki któremu wygnały część pociągów PR z CMK, lub wymusiły pogorszenie jakości.
Hmmm a możesz mi powiedzieć co to za twór i skąd go wziąłeś?? Wagony RE w niedziele i święta stoją w Poznaniu. i nie przechodzą na żadne cuda wianki.
[ Dodano: 13-12-2010, 18:06 ]
Hmmm chodziło CI zapewne o IR Staroste ale to złe numery podałeś...Ale...to że jechał w niedziele 12 tam i zpowrotem do Wawy to wynikało tylko i wyłącznie z przetasowania wagonów...nic więcej..Jak widzisz zresztą Starosta jeździ także w piątki więc jak go w obieg z Mazowszem porobić?? To se panie nie da. Więc jeszcze raz mówię to był wyjątek jeden dzień w roku...
Zdjęcie nowych wagonów z WOŚP-a to podejrzana sprawa. Kiedyś jednak dowiemy się komu tak zależało by pogorszyć ofertę na CMK, a flagowe wagony puścić na z całym szacunkiem mało znaczący pociąg z Poznania.Chyba dobito targu oddając właściwie CMK-ę PKP IC....
sheva17, Lobby PR Poznań, swoją drogą ten dyrektor ponoc jest miłośnikiem kolei.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
No jeśli przeciągnięcie do siebie wagonów RE to ma być tylko zaspokojenie ambicji Poznaniaków, to jeszcze pół biedy, ale dlaczego idzie za tym tak marne (nędzne?) wykorzystanie taboru?
I po co ten Azet? Przecie już nie jedzie do Gorzowa chyba?
psim, frekwencja na Mewie jest spora i stąd zapewne ten Az. Komfort też dobry, do tego usługi gastronomiczne.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
RE Mazowsze powinien planowo prowadzić barowy, bordowy ale nie wiem gdzie wy widzicie jego odrestaurowanie.
RE Mewa ma usługi gastronomiczne - minibar na zlecenie PR Poznań.
I wiele jeszcze IRów ma takie usługi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum