Dyskutujemy też o tym w dziale woj. śląskie. Niestety marszałek łódzkiego nie chce dopłacić do połączeń i mamy ogryzki z TG do Krzepic, a przez to nie mamy więcej możliwości przesiadek w Kępnie na Poznań. Trzeba pisać do marszałków woj. łódzkiego i wielkopolskiego, niech wiedzą, że województwo i podatnicy to nie tylko Łódź czy Poznań, ale też peryferie. Przydałby się tez jakiś regio Kępno lub Ostrów-Częstochowa tym bardziej, że Wielkopolska nie ma prawie żadnych połączeń z Częstochową.
Pomysł fajny ale łódzki marszałek na to niestety nie pójdzie bo za mało pasażerów korzysta z połączeń. 4 pary pociągów i zamknięte budynki po byłych stacjach na pewno przekonują pasażerów do korzystania z tej formy komunikacji. Tylko dziwne, że Krzepice nie mają takich problemów jak Wieluń i Wieruszów.
Najbardziej brakuje porannego połączenie do Kępna żeby można było dojechać dalej do Poznania.
norbert -Usunięty- Gość
Wysłany: 17-12-2010, 19:17
Mam pytanie. Dlaczego na dworcu fabrycznym i w Koluszkach niema ,,wyklejanych'' rozkładów jazdy? Jest tylko informacja, że szczegółowy rozkład jazdy znajduję się w gablotach.
Stacja Łowicz Gł. Czemu w Łowiczu na rozkładzie nad kasami biletowymi nie ma umieszczonych pociągów Kolei Mazowieckich? Przecież to jakieś kpiny, to samo jest na rozkładzie plakatowym na peronach, tylko PR i IC. Rozkład KM podany jest w części bagażowej nad kasą, ale to jest tylko kartka wydrukowana z kompa. Jaki problem dopisać te pociągi na plakat i na rozkład nad kasami biletowymi, ja rozumiem, że to są różne spółki ale bez przesady. Poza tym rozkład niektórych pociągów jest nieaktualny np IR do Zielonej Góry którego nie ma i wiele innych
Nie wiem czy zauważyliście ale powrócił ruch na odcinku Tomaszów Maz.-Opoczno.
Oczywiście najpierw powołano w ZPR Łódź - Oddział Przewozów Busowych.
Kilka par Busów jezdzi na tej trasie, obsługują koledzy z Koluszek.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum