Karta Seniora ( tylko IC) ma kosztować od stycznia 150 zł brutto a jest do 31 grudnia 2010 po 75 zł brutto. Vat to jest nic ale 2 x więcej to widać na kim chce zarobić PKP IC:)
Moje gratulacje dla marketingu IC
rysio, jak się unika IC, to niektóre rzeczy potrafią zaskoczyć - mnie np. zdziwiło że bilety "Podróżnika" i "Weekendowy" są ważne od 19-tej (a nie od 18-tej "jak Pan Bóg przykazał"), ale okazało się że tak jest już od dawna ;-)
CIekawi mnie jaka będzie praktyka z miejscówkami od nowego roku. Nie ma wolnych - kasa nie sprzeda biletu i kropka? Wsiadaj i kupuj u konduktora (czy wtedy bez dopłaty za miejsce, jeśli faktycznie nie ma miejsc?)
Nie umiem znaleźć informacji o zmianch czasu ważności biletów TLK - tego nie ma w TP? Skąd to wziąć?
CIekawi mnie jaka będzie praktyka z miejscówkami od nowego roku. Nie ma wolnych - kasa nie sprzeda biletu i kropka? Wsiadaj i kupuj u konduktora (czy wtedy bez dopłaty za miejsce, jeśli faktycznie nie ma miejsc?)
Pewnie kasa sprzeda bilet i wyda poswiadczenie o braku miejsc. Jak pasażer znajdzie miejsce, dopłaci w pociągu 12 zł, jak nie znajdzie, to nic nie dopłaca.
Cytat:
Nie umiem znaleźć informacji o zmianch czasu ważności biletów TLK - tego nie ma w TP? Skąd to wziąć?
W nowym Regulaminie są zmienione informacje dotyczące czasu ważności biletu.
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 26-12-2010, 16:58
Jakies jeszcze zmiany, bo nie chce mi sie przegladąc opasłej wersji PDF.
ja mam zapytanie w związku z nowym rj, i cenami od 1.01 czy nadal będzie obowiązywał fioletowy, i czy można na części trasy pokonać na normalnym a na części fioletowym (Jelenia Góra-Warszawa-Kraków), oraz czy można łączyć odcinki fioletowego (Wrocław-Kraków-Warszawa)
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 26-12-2010, 19:02
Ja slyszalem ze fioletowy idzie do piachu..... od nowego roku.
Zmianie ulegnie także ważność biletów na pociągi "D"
do 100 km obowiązywać będzie 6-cio godzinna strefa wyjazdu. Bilety powyżej 100 km będą ważne 1 dzień (dotychczas bilety powyżej 200 km ważne były 2dni)
Zmianie ulegnie także ważność biletów na pociągi "D"
do 100 km obowiązywać będzie 6-cio godzinna strefa wyjazdu. Bilety powyżej 100 km będą ważne 1 dzień (dotychczas bilety powyżej 200 km ważne były 2dni)
Kogo w ICC powaliło, to jak na 2 biletach łącznie będę miał 1200km to po staremu mógłbym (np. wyjechać w piątek dojechać do miejsca docelowego w niedzielę czy w sobotę? a po zmianie jak z czasem?)
No to zapowiada się jeszcze większa nędza niż jest. Likwidacja fioletowego i wzrost cen podstawowych biletów (zresztą jest już cennik na stronie PIC-u obowiązujący od 1 stycznia 2011), dodatkowo stemple, żeby broń boże ktoś kupił bilet np. w piątek na powrót w niedzielę i mógł sobie wybrać czy będzie wracał do domu np. po 11 czy po 13 (pewnie będzie przedział min. 6-12,12-18) i jeszcze te odległości, haha - to może teraz dla wygody podróżnych, którzy będą chcieli jechać nad morze i pociąg będzie jechał z Wrocławia po 23 będą sprzedawane dwa bilety - jeden do stacji gdzie pociąg dojedzie po 00 i drugi dalej oczywiście kilometraż zaczynając od nowa - wszak wiadomo, że dwa z mniejszym dają większy koszt niż jeden z wyższym! Brawo!
Ponad 100km wazny jeden dzien. To jak rozwiaza problem braku waznosci na pociagach nocnych?
Startuje o 20. dnia 15 stycznia z Bialegostoku do Kolobrzegu. Juz gdzies w okolicach Kutna mam kupic nowy bilet? Bo zmiana daty na 16 stycznia i bilet niewazny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum