Wysłany: 15-01-2011, 16:06 Filmy kolejowe w jednym miejscu
Co myślicie jak by zrobić stronę na której były by tylko filmy o kolei. Coś jak youtube.pl tylko, że o kolei?
Chcę zobaczyć czy kogoś by potem taka strona interesowała.
Kyosti, świetny pomysł , tylko czy wszyscy załapią temat...
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 15-01-2011, 16:28
Pierw zrób, a potem zobacz, czy jest popyt. Pytał się ktoś kiedyś Ciebie, czy warto uruchomić nową stację telewizyjną? Nie sądzę.
- przejeżdżający/wjeżdżający/odjeżdżający pociąg ze stacji.
- reportaż z podróży
- film o jakimś modelu lokomotywy/linii kolejowej zawierający jakiegoś lektora i na maksa upchane zdjęciami filmikami (w tym archiwalnymi).
- produkcję fabularne niskobudżetowe.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
- reportaż z podróży
- film o jakimś modelu lokomotywy/linii kolejowej zawierający jakiegoś lektora i na maksa upchane zdjęciami filmikami (w tym archiwalnymi).
Bardzo dobre propozycje.
Ja bym jeszcze dorzucił coś w stylu zaginionych wagonów IC, prezentacje dworców etc.
Pomysły są, strone wykonać mogę jakąś, tylko brak ekipy. Jeżeli byłby ktoś chętny pomóc to zapraszam.
Na takiej stronie możnaby umieszczać fragmenty filmów fabularnych lub dokumentalnych np. kroniki filmowe z tematyką kolejową.
Zawsze mnie interesowało jakie stacje są przedstawione w "Pociągu" z Leonem Niemczykiem, a są 4:
- początkowa,
-gdzie Niemczyk wysiada i kupuje jabłka,
-gdzie wsiada milicja,
-końcowa.
W filmie - Łódź (Kaliska), stacja bezimienna, stacja bezimienna, Hel.
Na serio może i tak pierwsza to łódź ale ostatnia to raczej nie Hel.
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 17-01-2011, 15:00
sopek napisał/a:
Nie błagam nie kręćmy więcej filmów z pociągami!
Na YT jest tyle tego, że dobre filmy nie mogą się przebić przez stertę kolejowych śmieci z kiblami złapanymi w Popidówku.
Przystopójmy!
Dobrze mówi. Czasem zastanawiam się, po jakiego grzyba ludzie z branży nagrywają odjazd kibla z jakiejś dziury, czy nawet z Katowic? Przecież to ani ciekawe, ani jakieś porywające, mimo, że sam jestem miłośnikiem, ale ludzie, nie popadajmy w przesadny fanatyzm.
yusek napisał/a:
Tylko jakie filmy chcemy kręcić?
- przejeżdżający/wjeżdżający/odjeżdżający pociąg ze stacji.
- reportaż z podróży
Skłaniałbym się ku drugiej opcji, czyli reportaże z podróży. Na tym forum jest gro osób, które dużo podróżują, czy to po Polsce, czy po Europie, a dobrych filmów kolejowych z takich podróży praktycznie zero.
Hmm więc tak strona oparta była by na darmowym cms ClipBucket 2.0.9. Mam do niego spolszczenie. Demo można zobaczyć tutaj: http://demo.clipbucket-fr.com/
Jeżeli macie jakieś inne pomysły na temat CMS to walić smiało.
Z tego co widzę, nikt nie chce oglądać odjazdów etc pociągów typu EN57 lub jakiś innych mniej istotnych więc zamieszczanie takich filmów na stronie by odpadało.
Biorąc pod uwagę wasze propozycje na stronie znajdowały by się filmy typu:
- reportaż z podróży.
- prezentacja pociągów.
- prezentacje dworców.
- myślę, że film dokumentalny etc też by był fajny.
- coś w stylu zagubionych wagonów.
Ja chętny ale po sesji. Do końca pierwszego tygodnia lutego nic nie będę a potem pomyślę nad jakimś scenariuszem. Przy okazji Tramwaje i SKM też zaliczamy czy nie?
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum