Strama z Zakopanego do Popradu ma 7 kursów w sezonie oraz 3 poza sezonem, ale popyt na nie jest. Niekiedy się zdarza że wieczorny kurs z Popradu jest tak nabity że w Zdiarze nie zabiera ludzi z przystanku.
Rzeczywiście - wydawało mi się, ze kursy do Liptovskiego Mikulasu z Zakopanego przez Poprad lecą, a tu nawet nie przez to samo przejście graniczne.
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 18-01-2011, 10:16
Wczoraj podobno Mechanicy z PR jeżdzili i robili znajomość szlaku.
Ciekaw jestem jaką kris by podał frekwencję. Pewnie w okolicach 40%
Wysłany: 19-01-2011, 08:50
kns, 40% Frekwy od wielkiego święta - grupa do Krynicy się zdarzało sam jechałem w jednostce z frekwą 50% fo Krynicy - około 90 osób ale było to 2 grupy. Ostatni raz jechałem jesienią 2009 Krynica - Nowy Sącz i frekwa na Piwniczna - Nowy Sącz wynosiła około 50% jakaś bardzo duża grupa była. Wiem jest to od święta ale jest spotykane nie jest to nie możliwe.
Nie ważna frekwencja, ważne, ze te panie mają wybór. Są ponadprzeciętne i wybierają pociąg, zamiast BUSa, który wybierze większość.
Adam, możemy więc przyjąć, że na tej linii sens mają głównie R+ Kraków-Koszyce oraz REGIO do Nowego Sącza?
Wysłany: 19-01-2011, 09:42
Przemek Oczywiście że tak może z wyjątkiem sezonu bo to lepiej wygląda. Choć w sumie nawet sam powiem że dla MZPR opcja Grybowska odpada wiadomo więc czemu nie Kraków - Kosice z skomunikowaniem w Muszynie na Szynobus lub kibla w ostatecznośći do Krynicy. Oczywiście skomunikowanie w obie strony tak że mamy pośrednie połączenia Krynica-Kosice- Krynica przesiadka w Muszynie nie jest jakaś straszna jeden peron. A Regio ja widzę na Jelonkach Nowy Sącz - Piwniczna tam to ma szansę powodzenia nawet bez przywrócenia szlakowej 100km/ do Rytra.Tylko wiadomo co godzinę połączenie to konieczność. A co do ruchu dalekobieżengo wiadomo Krynica rządzi nie Słowacja he he
Niezbyt, bo bus w zasadzie oddaje linię PKSowi - likwiduje co raz więcej kursów (w zeszłym roku zawiesili 6 kursów), a PKS od marca dodaje kolejne 8 (tym razem do Wierchomli).
Ja już się nie będę powtarzał, ale moim zdaniem lepiej zawalczyć o Piwniczną i uruchomić połączenie ze Słowacja, póki sytuacja z Euro jest jaka jest.
[ Dodano: 19-01-2011, 19:07 ]
Tak w ogóle można by stworzyć podobnie do Chabowianki, kalendarz upadku Kryniczanki. Na pewno kluczowymi momentami było uwalenie Jaworzyny i wprowadzenie przez PKS zniżki 50% dla studentów (2 tyg. później to samo zrobił Szwagropol).
Pare procent
Pociąg do zKosic miałby sens przyśpieszony 2 razy dziennie
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Wracając do skutków powodzi:
1.) Kiedy PLK zabiera się za Rudzice - Podłęże
2.) Odcinek Dąbrowa T. - Szczucin k. Tarnowa jest przejezdny?
1) A gdzie są te Rudzice ?
2) Przejezdny
1) Rudzice posterunek odgałęźny, MK Rabka szlak Rudzice-Podłęże ma może z 800-1000 m, na pewno Ci o ten chodziło? Dla ruchu pasażerskiego i towarowego na linii 91 na tym odcinku nie ma żadnych uszkodzeń powodziowych, uszkodzone są łącznice z linią 95 (duża obwodnica Krakowa), jedyne WOSy są w Rudzicach z powodu zużytych podrozjazdnic, nierówności w planie i profilu na rozjazdach oraz zużyciem jednej z iglic (60 km/h). Jeździ Pułtuś z Sącza do Krakowa tyle razy a nie wie, gdzie są Rudzice .
2) Nie słuchaj Pułtusia, nie wszędzie jest przejezdny, wymagane użycie piły spalinowej w kilku miejscach do oczyszczenia szlaku, aby uzyskać przejezdność, przejezdny jest do Żabna, dalej mimo że w wykazie PLK jest szlakowa 40 km/h bez oczyszczania szlaku raczej nie ma możłiwości przejazdu...
Tam nieczynny tam Plka zamyka. Coraz lepiej to wszystko wygląda. Apropos mnie zastanawia jak wygląda szlak Str-Biecz. A konkretnie jego przejezdność po powodzi. Coś tam zniszczyło w ok. Zagórzan
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum