Gdynia - Hel -> latem tak ale tylko niektóre REGIO. Ja jechałem w weekend w czerwcu składem SP32 + bagażowy + 4x bipa. Widziałem też skład 4x 120A. Jednak w drodze powrotnej podstawili szynozłomy (SA131+SA132). I był w nim większy tłok niż bipie (część osób stała) choć pasażerów mniej jechało.
Rzeszów - Jasło -> W tamtym roku wedle tabel SJRP skład wagonowy jeździł pierwszy REGIO do Rzeszowa i ostatni do Jasła. W tym roku z SRJP (tego ze strony PR) znikły znaczki przy pociągu który jest szynobusem, więc już nie wiadomo który jest wagonowy.
Pociąg z Opola do Nysy widziany w tamtym roku w okolicy godz, 17 gdzieś w połowie trasy. SM42 + 111A + 111A i wedle SRJP 2010 tak powinno być. Ja niestety jechałem w drugą stronę szynozłomem.
Poznań - Wolsztyn -> 2 pary pociągów zwykle parowóz + 2x bipa, lub wagony 120A zamiast bipy. Jak parowóz się zepsuje to spalinówka.
Na Mazurach oczywiście pośpiechy (nie liczne już). Dodatkowo w tamtym roku latem dołączali wagon 120A do popołudniowego szynobusu SA106 Ełk - Giżycko - Olsztyn. W Olsztynie szynobus podłączał się z drugiej strony wagonu i odjeźdżał z powrotem.
Bardzo dobry temat, wpisujcie jak macie jakieś informacje. To jedyny sposób by na przykład się gdzieś wybrając latem, tak ustalić trasę by zawadzić o taki odcinek i poczuć prawdziwy klimat spalinowych szlaków. Bo z za przyciemnionej i nieotwieranej szyby szynozłomu niestety klimatu nie ma. Nie mówiąc już o foceniu szlaku, czy raczej o braku tej możliwości.
W zeszłym roku we wrześniu jechałem w Bieszczady TLK z Warszawy do Przemyśla, który miał też wagony do Odessy. Dosyć długi odcinek trasy przez Przemyślem trasy był za spalinówką. Ach to uczucie, gdy można wychylać się z okna i podziwiać krajobraz bez migających koło nosa słupów .
Ktoś obeznany w cyferkach zna numer tego pociągu i na jakim odcinku jedzie za spalinówką?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum