Czyli wynika z tego, że En57 nie są przewidziane w dalszej perspektywie do obsługi IR, i dobrze, no chyba, że przeprowadzą ich remonty dostosowujące do dłuższych tras i wtedy wprowadzą je na IR.
Nie wiem co zostało z eksperymentu z malowaniem interRegio, ale chyba niewiele. Z pomalowanych wagonów i piętrusów zniknęły napisy interRegio. Coś mi się wydaje, że był to eksperyment, który nie jest popierany przez obecny zarząd.
Dziś w IR Barbakan widziałem dwa wagony po rewizji, dostały oryginalne zielone malowanie + jasno szary dach. Jakość malowania przy oknach 3+. Co ciekawe, jeden z nich miał wielki napis Przewozy Regionalne na burcie, drugi nie.
Co więcej - nie zauważyłem, żeby zwiększała się ilość wagonów w nowym malowaniu PR/IR. Co uważam za duży pozytyw, mimo że niebiesko-białe malowanie w skosy jest dla mnie do przyjęcia, to jednak zieleninka i czerwień to jest to czego jak najwięcej sobie życzę.
Kiedyś jadąc TLK jakaś dziewczynka chodziła i pytała, czy ten wagon jest zielony bo tata kazał wsiąść do zielonego. Poprostu ludzie mają zakodowane zielony = 2, czerwony = 1. I powinniśmy się tego trzymać. Może nie koniecznie malowania "budyń". Można wymyślić inne ciekawsze wzory ale żeby dalej były zielone i czerwone. I tyczy się to nie tylko IR, ale też IC z ich biało - szarym malowaniem.
mikiyee, co wiecej wymienione przez Ciebie wagony, to byłe "nasze łódzkie" wagoniki.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Obecnie PR odeszły od malowania biało-niebieskiego, teraz wagony po naprawach pozostają w starych kremowo-zielonych barwach, otrzymują na burtach duże logo Przewozów Regionalnych. Bardzo dobry ruch.
ET40, może i dobrze, bo koszty malowania w nowe barwy napewno nie oscylowały w kwocie 1zł...
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum