Ilekroć podczas oczekiwań na pociąg trochę zgłodniałeś
Czy nie miło po kilku godzinach służby zjeść chodźby gęsty żurek
Proponuję stworzyć listę barów dworcowych oraz oklicznych knajp.
Na początek od siebie:
-Siedlce-bar w budynku dworca, czynny prawie całą dobę; bardzo dobre, świeże dania i zupy;
-Tczew-bar w budynku dworca; dania b. dobre;
-Białogard, ul. Dworcowa 7, 250 m od dworca; dobre, domowe jedzenie;
_________________ Ciekawe co jedzie na popychu, pewnie byczek.
Nie, cysterny.
Nie w Polsce co prawda:
Poprad - bar w budynku dworca, najlepsze knedliczki i inne dobre rzeczy
To przy okazji wypadu z słowackie Tatry i przejażdżki koleją 1000mm Poprad - Strabske Pleso.
_________________ 2012 - 16464 km
2013 - 25289 km
2014 - 03715 km
-Warszawa Zach.-okrąglak na środku hali PKS, jedzenie bardzo dobre, ceny w miarę znośne
-Wrocłąw Gł.-KFC, w budynku dworca
-Poznań Gł.-KFC, w bud. dworca
-Gdańsk Gł.-McDonald's w budynku dworca; KFC w budynku przy dworcu, przy peronach SKM.
-Gdynia Gł.-bar szybkiej obsługi na przeciwko dworca SKM; b. dobre posiłki w dobrej cenie
_________________ Ciekawe co jedzie na popychu, pewnie byczek.
Nie, cysterny.
Kiedys dobre i tanie żarło było w Krynicy w barze na dworcu... ale o fakt istnienia jeszcze tego baru poproszę @Kryniczanina, którego pozdrawiam.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Pułtuś, tam, pamietam że było 7,50 schabowy+ziemniaczki+surówka+kompot - czego wiecej chciec...
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Virakocha -Usunięty- Gość
Wysłany: 16-03-2011, 23:04
@jak w temacie
Bar mleczny vis a vis wyjścia z dworca w Gorzowie Wlkp. Tanio i smacznie
Bydgoszcz, bar w przejściu podziemnym pomiędzy peronami. Dobre ceny, dobry asortyment, mogę polecić.
Chojnice, bar obok budynku dworca, mają tam naprawdę dobre żarcie, kilka lat temu było dobre żarło w budynku dworca no ale wraz ze zniknięciem fiatów i bip znikł i bar.
Sopot, niby jest Kebabistan w budynku dworca ale ten dworzec to jedno wielkie straszydło. Lepsza jest pizzeria DaGrasso 150 metrów od dworca.
Gdańsk, KFC i McDonald
Gdynia, jest budka z żarciem przy wejściu na peron, ponoć dobre żarło, teraz tam będzie restauracja.
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Mariusz W. -Usunięty- Gość
Wysłany: 18-03-2011, 01:34
Odnośnie szybkiego jedzenia, to KFC PKP Poznań już od jakiegoś czasu nie ma usługi donoszenia do pociągów. Ciekawe czemu zrezygnowali z tego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum