Wysłany: 26-02-2011, 18:33 Stara czerwona jedynka w składzie BWE
Pasażerowie płacący za 1. klasę w takiej sytuacji mieli prawo czuć się bezczelnie oszukani. Tym bardziej jeśli porównali tę "jedynkę" z pierwszą dwójką za lokomotywą (wagonem 159A).
Jedynkę oraz "barojedynkę" uruchamia na tym pociągu od samego początku DB. Więc gdzie jest jedynka DB? A wagony z BWE co stoją na Grochowie to dwójki co uruchamia IC. Więc żaden wagon BWE wystawiany przez IC który jechał nie był poza standardem BWE.
być może przed samym odjazdem z Grochowa nastąpiła awaria i wstawiono czerwoną 1kl. Dla mnie to śmieszne mogli by z jakiegoś innego składu szybko wyjąc wagon ... jakiś lepszy i bardziej reprezentatywny.
w grudniu co jechały zielone wagony to wiem, przed samym wyjazdem nastąpiły awarie. i wtedy z wiadomych przyczyn że nie było lepszych wagonów powstawiano wagony z innych pociagów. głownie typu SPOT z łódzkich...
a co do 1kl w BWE. Wagon podstawiaja DB i mają do w głebokim poważaniu bo oni totalnie olewaja BWE... toż maja swoje ICE i po co maja marnować czas na jakies byle jakie BWE
Dziwna sprawa. Mam czasami okazje jechać do Berlina i sam widzę jak na bocznicy stoi zazwyczaj po kilka par wagonów BWE; kiedyś widziałem nawet jedną parę z barem BWE i jedynką DB.
W sumie mogli podstawić jakąś jedynkę ze swoich składów IC, no ale BWE to chyba dla nich jest chyba zbyt mało prestiżowy.
ja mysle że sprawa podstawienia tej jedynki była taka że przed samym wyjazdem cos zdefektowało i po prostu by za mocno nie opózniac składu podstawili pierwszy lepszy wagon... szkoda że nie maja w rezerwie lepszych wag kl 1 tylko czerwone... niemcy mieli by to gdzieś wystawili i puścili by skład bez wagonu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum