Chcę wybrać się z grupą 6 osobową na Krym - koleją do Simferopola.
Mam pytania czy będą bezpośrednie wagony sypialne z Warszawy do Simferopola.oraz ile kosztują bilety i miejsca sypialne.oraz czy można kupić bilety powrotne w Polsce
Bilet grupowy kosztuje 51 euro/os. Miejscówka w przedziale 4-osob. 21 euro, w 3-osob. 25 euro.
Wagon kursuje 2 razy w tygodniu (np. jutro). Można kupić bilet na powrót.
dlatego duuużo taniej jest, jeśli nie ma się biletu OSŻD, odcinek Przemyśl - Lwów pokonać (auto)busem. Bilet Lwów - Symferopol kosztuje 200 UAH, a w płackarcie 130 UAH (w pociągu № 086Л);]
No i wróciłem z Krymu , dziękuje wszystkim którzy udzielili mi dobrych rad . Bilet + miejscówka tam i z powrotem kosztowała mnie 690 zł.Wszystko było w porządku tylko na granicy polskiej w drodze powrotnej wagon był cały załadowany papierosami.wszystkiego 4 worki w jednym wagonie które przemycali konduktorzy ukraińscy , papierosy były ukute w przedziałach, na korytarzach w ściankach nie byle to przyjemne w środku nocy służby celne budziły pasażerów i rozkręcane były ścianki wagonu . później pojawiali się rożni ludzie również w mundurach kolejowych i wynosili papierosy które nie znaleźli celnicy.ten proceder należało by ukrócić , gdyż takie sytuacje są nieprzyjemne dla pasażerów . konduktorzy ukraińscy byli znani z tego procederu , gdyż służby celne znały te osoby z przemytu papierosów.
Tomasz, wyglądają bardzo przyzwoicie, wszystko jest zorganizowane tak aby było przytulnie i miło. Ceny są różne w zależności od stacji na jakiej jesteś.
Pawel_15, nie miałem okazji korzystać z tych komnat, a nie chodziłem na każdej stacji pytać o cenę. O ile pamięć mnie nie myli to w Krzywym Rogu godzina pobytu kosztowała zdaje się coś koło 10 hrywien.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum