Wysłany: 09-07-2010, 17:59 Rozkład jazdy Elbląg - Braniewo
Tab 503a której próżno szukać na stronie pr
download.jpg tab 503, 503a
Plik ściągnięto 82 raz(y) 116.25 KB
gryff -Usunięty- Gość
Wysłany: 09-07-2010, 19:25
Faktycznie woj warm- maz zrobiło się pro-kolejowe ,ale to już najwyższy czas ,bo strasznie to województwo odstawało od normy ,myśle że po uruchomieniu kolei nadzalewowej czas najwyższy już na reaktywację ruchu pasażerskiego na linii Działdowo-Brodnica
[ Dodano: 11-07-2010, 17:19 ]
Samorządowcy warmińsko mazurskiego zapomnieli o jednej rzeczy a mianowicie o tzw pociągu KĄPIELOWYM któtego obsługuje Arriva co prawda w wakacje i tylko w niedziele ale ciesze się z trafnych pomysłów tej spółki a także z tego że jakby nie było przekroczyli granicę woj warmińsko - mazurskiego,czy PR-om nie opłacają sie takie trasy???
15 sierpnia odbyłem podróż Koleją Nadzalewową. Wystartowałem o 9.50 z Braniewa. Frekwencja nie przekraczała 50%. Pociąg pokonuje malowniczą okolicę wcale nie tak wolno jak bym się spodziewał. Im dalej od Braniewa tym mniejsza wymiana pasażerów. Jechałem tamtędy poraz pierwszy w życiu i myślałem że tak reklamowanej "jazdy plażą" będzie trochę więcej. Ale dobre i to! Za bilet do Malborka zapłaciłem 16zł. Spodziewałem się że będzie... drożej Myślę że po dostosowaniu rozkładu jazdy pod uczniów i dojeżdżających do pracy śmiało mogłyby tam śmigać ze dwie pary pociągów całorocznych. Fajne miękkie siedzenia są w tych szynobusach Arrivy! Pomimo czterech dość wyraźnych zapowiedzi przez megafon w Elblągu i tak do tego pociągu wsiadło trochę osób z biletami na PR do Malborka (odjeżdżał 10' po nas). Konduktor jednak jedynie cierpliwie pouczał co z nimi zrobić by odzyskać pieniądze i wydawał nowe na swojego przewoźnika. W Malborku przesiadłem się na "Słonecznego" do 3city. Frekwencja 100%. Wydolna klima i w ogóle fajny pociąg!
[/quote]
witam... Wpolowie sierpnia wybralem sie z rodzinka na przejazd Elblag-Frombork-Elblag. Frekwencja nawet nie zla szczegolnie do Tolkmicka (przesiadka do Krynicy) Mam nadieje ze w tym roku akcja sie powtorzy a w przyszlosci na tej trasie zostanie wznowiony ruch...
Dobrze by było jak by się powtórzyła. Lepsze to niż nic. Wznowienie ruchu... no nie wiem, chociaż bardzo bym chciał. Gdzie te czasy z sześcioma parami pociągów na tej linii...
Podczas wczorajszego spotkania w elbląskim ratuszu omawiano szczegóły finansowania linii Kolei Nadzalewowej. Urząd Miasta w Elblągu wyłoży 14 tysięcy złotych na ten cel. Zapewni także pracowników do robót modernizacyjnych - informuje "Gazeta Olsztyńska". Planowany jest kurs pociągu w godzinach porannych. Po południu będzie kursował pociąg powrotny.
Do projektu nie włączyło się Starostwo Powiatowe w Elblągu, twierdząc, że brakuje mu wizji. Linia kolejowa nr 254, czyli Kolej Nadzalewowa, łączy Elbląg z Braniewem. Przewozy pasażerskie na odcinku Elbląg-Braniewo zostały zawieszone 1 kwietnia 2006 r., a wznowiono 4 lipca ubiegłego roku.
No tak. Starostwo w Elblągu ma ważniejsze sprawy, droga 503. Zmodernizujemy tą drogę, może odciągniemy jeszcze parę osób od pociągu który ma tam jechac
Jadę w tym roku tam się przejechac - tzn. planuję.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum