Z tymi gliwickimi wagonami to jest dziwna sprawa. Bo one stoją już tam od dobrych kilkunastu miesięcy (1 rok to na pewno, jak nie więcej), przy czym w ubiegłe wakacje nie było ich tam i do dzisiaj się zastanawiam, gdzie się podziały w okresie sezonowym... Bo, że ludzi woziły, to śmiem wątpić.
Co do EZT-ów, w Częstochowie przypadkiem nie stoją też jakieś zdefektowane składy?
Czyli PR Katowice posiada wagony, a twierdzą że nie, no chyba że owe wagony nieposiadają ważnych świadectw dopuszczenia do ruchu .
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 20-03-2011, 18:07
Te wagony stoją już w Gliwicach od baaardzo dawna, tak więc na 99% rewizja jest już nieważna.
mk1992,jak wyblakłe i stojace tyle czasu napewno nie maja rewizji a niewiadomo jak te co grzeją tory w Bielsku czy na Zawodziu
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Na Zawodziu są wagony PR?? Myślałem że tylko i wyłącznie IC.
Co do wagonów w gliwicach, rzeczywiście dziwna sprawa. Na pewno nie są w ruchu stoją tam i stoją, nawet jeden ma drzwi z dyktą zamiast szyby, są kompletnie wyblakłe, brudne i pordzewiałe ... ale jakoś, nie wiem jak, pół roku temu zmieniły napis właścicielski z PL-PKPPR na PL-PREG.
I jeszcze pytanie, jakie jest prawidłowe oznaczenie wagonów PR?
Te trzy wagony stojące w Gliwicach są już tam od ponad 3 lat. Zostały tylko trzy bo resztę zabrali jak menele spalili jeden z kilkunastu stojących tam dalej pod mostem. Te zostały bowiem "niby" zakupił je jakiś Czech i miał je zabrać. Z tego zabrania nic nie wyszło i przeszły ponownie na stan PR. Jeden z nich to dawna jedynka tyle, że kiedyś stare jedynki przemalowywali na dwójki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum