no i dobrze Cie uczyli ! jaki niski wzrost ? jaki gips ? to pierdypałki jakies.....
Są osoby niskiego wzrostu i jest to niepełnosprawność. Jechałem pociągiem z osobą niskiego wzrostu i widziałem jakie miała ta osoba problemy od wejścia z bagażem w Warszawie Centralnej do wagonu (z względu na dużą odległość od krawędzi peronu do odpowiednio wysokiego stopnia) po otwarcie drzwi w wagonach 111arow gdzie przycisk był poza zasięgiem rąk tej osoby. Ta osoba ostatecznie z kolei zrezygnowała bo kolej nie jest dla niej przystosowana.
Prosiłbym kolegę o większą tolerancję i zrozumienie. Jeśli kolega ma z tym problem to w internecie kolega może poszukać informacji o osobach niskiego wzrostu i ogólnie o osobach niepełnosprawnych.
Generalnie wydaje mi się że to powinno być "uznaniowo"(oczywiście gdzieś w RPO zapis też musi być) ale jak na razie nie było żadnego przypadku, gdzie by zastosowano "opłatę dodatkową, czy opłatę za wydanie biletu w poc." dla osoby zwolnionej od tych opłat.
Tak więc przyłączam się do apelu o większą tolerancję, ale proszę też o więcej szacunku dla pracowników...
Wysłany: 06-07-2011, 10:47 bilet Interrego + regio u konduktora
Można kupić bilet Interregio + Regio u konduktora?
Będzie to tańsza opcja niż gdybym kupił bilet IR u konduktora a potem Regio w kasie? Dodam, że będę podróżować tego samego dnia. Czas na przesiadkę ok 30 min
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum