Kryniczanin: Dzięki za info. Niestety nie będę, bowiem 6.IV i tak muszę przyjechać do Krynicy na konferencję, a z Warszawy to jest jednak kawałek drogi.Żeby to było tydzień później to bym został, bo i tak prawdopodobnie 9.IV będę wyjeżdżał z Krynicy, a tak to niestety nie będę. No trudno, może następnym razem.
To może zacznijmy od Warszawy i zorganizujmy spotkanie dla tych, którzy tutaj mogą przybyć, np. w ten piątek albo sobotę Kto byłby chętny (podajcie proszę dzień i godzinę)?
Radek, Chyba źle to wyraziłem, na nadzalewówce będzie jeździć arriva, a drezynę można wynająć na linii Kętrzyn - Węgorzewo Ehh chyba mam dzisiaj zły dzień i ciągle robię błędy
Ja też bym się pisał na Karkonosze, wszak jest to mój ulubiony region.
Mój plan pobytu mógłby być następujący:
Przyjazd w piątek po południu lub wieczorem i załatwić noclegi (w Sobieszowie jest niedrogo w Bursie "Potok")
W sobotę z rana wyjazd krzesełkiem ze Szklarskiej Poręby na Szrenicę, ze Szrenicy zejście do Harrachova. W Harrachovie wycieczka krzesełkiem na Certovą Hore (przejazd obok mamuciej skoczni), po powrocie jakiś czeski obiad z knedlikami i piwkiem. Wieczorem powrót szynobusem z Harrachova do Sobieszowa.
Natomiast w niedziele rano wycieczka z Karpacza krzesełkiem na Kopę, wyjście na Śnieżkę, zjazd ze Śnieżki krzesełkiem do czeskiego Pecu pod Śnieżką, jak będzie czas to jeszcze podjazd autobusem do Jańskich Łaźni, tam gondolą na Czarną Górę, potem autobusem do Trutnova, a z tamtąd powrót szynobusem do Wrocławia i każdy w swoim kierunku.Tereny przepiękne, wrażenia niezapomniane, a i spacer po górach dobrze robi na kondycję.
Adams, polecam MZK do Jagniątkowa wejście na Czarny Kocioł Jagniątkowski, granią do Szrenicy, wdsp. Kamieńczyka i do SPG. czas około 10h. pepe by mógł się również wypowiedzieć na ten temat
Kms: Dzięki za info. Chętnie w tę sobotę mogę się spotkać. Musimy tylko ustalić jakieś szczegóły, gdzie i o której godzinie. Jak coś będzie ustalone to czekam na info, można śmiało na priv pisać.
Radek, Chyba źle to wyraziłem, na nadzalewówce będzie jeździć arriva, a drezynę można wynająć na linii Kętrzyn - Węgorzewo Ehh chyba mam dzisiaj zły dzień i ciągle robię błędy
Nie, myślę, że drezynę też można wynająć na nadzalewówce, np. w te dni, kiedy nie jeździ Arriva?
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Na nadzalewówce nie wiem czy można wynająć drezynę , na linii do Węgorzewa wystarczy skontaktować się ze Stowarzyszeniem Hobbystów Kolejowych: http://www.shk.org.pl/ , myślę, że takie wynajęcie drezynki mogłoby być ciekawą przygodą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum