Co "do " darmowych " przejazdów kolejarzy to życzę wam powodzenia w myśleniu, że ich zabranie spowoduje to iż PR nagle zaczną generować milionowe zyski. Wieleosób przesiądzie się do busów i własnych samochodów.
Uprawiasz populizm. Jakoś kolejarze ze spółek PKP jeżdżą pociągami Kolei Dolnośląskich i Arrivy.
Piszesz, że wiele osób przesiądzie się do busów i własnych samochodów. Wiele tzn. ile konkretnie? Jeśli pociąg nadal będzie najtańszą alternatywą to nikt do własnego samochodu się nie przesiądzie. A dziś ze względu na rosnące ceny benzyny paru moich znajomych niekolejarzy myśli o przesiadce z własnego auta do pociągu.
Jeśli jakiś procent kolejarzy zrezygnuje z pociągów to PR ani na tym nie zyskają ani nie stracą. Kolejarz to najgorszy pasażer, zło konieczne, które trzeba tolerować. A marszałkowie mają już dość dopłacania do kolejarskich ulg i wcale im się nie dziwię. Skończy się na tym, że zniżki w pociągach PR będą mieć tylko pracownicy PR.
_________________ Bądź szczery, a wyzwą cię od chamów i prostaków.
Ostatnio zadzwoniłem z tym pytaniem do Przewozów Regionalnych,odpowiedziano mi że TAK,SĄ WAŻNE,co miałem okazję sprawdzić w praktyce jadąc "Barbakanem" z Ostrowa Wlkp. do Szczecina-"0" problemów z "sieciówką".Wygląda więc na to że są one NADAL HONOROWANE,zastanawiają mnie tylko te głosy,czyżby znowu jakiś niedouczony bądź nadgorliwy konduktor?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum