Wysłany: 03-04-2011, 21:49 Spotkanie użytkowników - wynajęcie składu
Rozmawiałem z Adamem i rzuciłem mu luźną propozycję wynajęcia składu (EN57) z PR Katowice i zorganizowania wspólnego przejazdu po nieczynnych w ruchu pasażerskim liniach kolejowych województwa Śląskiego. Tyle tylko, że na taki wyjazd musiałoby się zdecydować minimum 70/80 osób (myślę, że ekipa do zmontowania, nie tylko z tego forum), gdzie każdy musiałby zapłacić +/- 60/70 zł. (cena energii, dostęp do torów, wynajęcie składu i służba maszynisty). Brzmi jak science fiction, ale jest to możliwe do zrealizowania, o czym świadczy fakt, że kilka lat temu podobna "impreza" była już zorganizowana: http://www.legutko15.republika.pl/SlaskieLadacznice.htm
Co byście na to powiedzieli? Plan trasy byłby do uzgodnienia, z tego co widzę, @nynusiek ma wtyki w PLK-ce, więc mógłby załatwić zgody (prawda? ), liczyłbym również na zaangażowanie ze strony CSMK (Przemek? ). Co Wy na to?
Pomysł bardzo dobry! Niestety potrzeba kilka osób, które mają wtyki i to pozałatwiają... mam nadzieję, że znalazły by się takie osoby, które poświęciły by swój czas. Za taki przejazd byłbym w stanie nawet więcej zapłacić
Na razie czekam na Wasze opinie w tej kwestii. Jeśli okaże się, że jest spore zainteresowanie moją propozycją, to na dniach postaram się wysłać zapytanie do Przewozów Regionalnych o możliwość wypożyczenia składu i koszt, jaki by się z tym wiązał. Tyle tylko, że aby wysłać do nich pismo muszę mieć szczegółowo opracowaną trasę przejazdu i tu będzie mi niezbędna pomoc kogoś z PLK-i w celu ustalenia, na jakich trasach PKP PLK zgodzi się nam dać S2, a na jakich nie.
Super incjatywa!!!Ha a wczoraj podsunálem pomysl Nynusiowi w drodze powrotnej a tu okazalo sié ze nie tylko ja mam takie fantazje:)Jestem jaknajbardziej za a jakby doszla do tego jeszcze linia Sucha beskidzka-Zywiec to juz wogóle super-ach te przystanki w polu,zdjécia,piknik....
A apropo nie lepiej jakás spalinówke z Bonanzá???-nie znam sié na cenniku i nie wiem co tansze za wynajem i kilometr ale jakby to byla spalinka to moznaby i Spytkowice-Wadowice i chabówa -Sácz...oj te marzenia:)
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-04-2011, 23:14
Patrzę sobie na mapę i wstępnie mogę napisać, że impreza odbyłaby się na następujących trasach:
Już od dłuższego czasu trzymałem ten pomysł w głowie, ale jakoś nie było okazji, aby Wam go przedstawić, a dzisiaj Adam napisał mi, że "jakby wygrał w totka, to wynająłby kibla plastik fantastik i zabrał wszystkich w podróż po Polsce". Chyba to mnie skłoniło, że przelałem swój pomysł na forum...
O widze ze kolega w pracy:)Pozdrawiam Nynus, mysl nad tematem...
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-04-2011, 23:58
Bardi78 napisał/a:
A apropo nie lepiej jakás spalinówke z Bonanzá???
Wtedy za osobę trzeba by płacić z 200/300 zł. Poza tym nie mamy tutaj bonanz. Opcja z EZT będzie najrozsądniejszym i jednocześnie najtańszym rozwiązaniem. Musimy też wziąć pod uwagę możliwości taborowe PR Katowice, a ten niestety bonanz nie posiada.
W dalszym ciągu chciałbym wiedzieć, czy odcinki linii kolejowych oznaczone przeze mnie gwiazdkami w poprzednim poście są w pełni przejezdne? No i cały czas czekam na Wasze opinie i ewentualnie nowe propozycje, na razie wszystko jest w powijakach, niemniej jednak wartałoby w przeciągu najbliższego tygodnia ustalić jakieś konkrety tak, aby PR Katowice i PKP PLK-a przynajmniej z 2-miesięcznym wyprzedzeniem wiedzieli o naszych planach. Lepiej, żeby zawczasu się przygotowali, aniżeli potem powiedzieli, że "no... nie da się".
O widze ze kolega w pracy:)Pozdrawiam Nynus, mysl nad tematem...
Ja również pozdrawiam Bartuś No w pracy w pracy I propozycja mi się podoba:)
_________________ PKP PLK - SWOJE KADRY BETONUJEMY PROFESJONALNIE
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 04-04-2011, 05:50
Panowie a nie lepiej myśleć o EN81 może z MZPR by się dogadać jeszcze taniej a trasę można wybrać extra z Krakowa np.nie używanymi odcinkami towarowymi np. przez Sosnowiec Południowy a da się Kasa wydana na wyjazd z Krakowa powinna się zwrócić niższym kosztem.
b]Bardi78[/b], Drogi przyjacielu przypomnij sobie co mówił nam kolejarz w służbowym przedziale 33102 ile kosztuje wynajęcie maszyny. Pamiętasz?
Albo wyjazd z Krakowa przez Podłężęm, Nową Hutę i dalej Mydlniki.
Panowie trzeba na początek ustalić trasę i policzyć koszt dla EN81 i EN57
Słuchajcie to Wy zajmijcie się obmyśleniem trasy a My czyliCSMK wystosujemy zapytanie do PLK
[ Dodano: 04-04-2011, 08:20 ]
Ja bym dodał przejazd odcinkiem Żywiec - Sucha Beskidzka i od Suchej Beskidzkiej przez Kalwarię Wadowice , Andrychów do Bielska:)
_________________ PKP PLK - SWOJE KADRY BETONUJEMY PROFESJONALNIE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum