w sobotę 14 maja jest impreza na Przeworskiej Kolei Wąskotorowej - poniżej link do strony z informacją o imprezie.
ja się tam wybieram - polecam: www.pogorzanin.pl
a także polecam też stronę z kolejkami wąskotorowymi w Polsce - www.750mm.pl
Ja polecam Ełcką Kolej Wąskotorową, świetna organizacja, tabor może być, Sochaczewską Kolej Muzealną jak, że ma wielkie zbiory(ale przewodnik i organizacja to do kitu), no i BKL z super widokami.
kiedyś jechałam śmigielską kolejką wąskotorową normalnie jechało się prawie po ogrodzie gospodarza zwykła kolej nie daje tych wrażeń co wąskotorowa wolniej się jedzie i można podziwiać przyrodę bo często wiedzie ona ciekawymi zakamarkami
choć mówiąc poważnie PKP też chwilami ma prędkość ja ta wąskotorówka
Bardzo fajna trasa turystyczna. Pociąg odchodzi o 11.00 w niedzielę (zabiera również rowery). Kilkanaście kilometrów do Manowa pokonujemy w 45 minut. W manowie są organizowane równe atrakcje dla wycieczkowiczów (piknik, zwiedzanie parku ekologicznego itp.). Pociąg wraca do Koszalina o 15.00.
Ja polecam Rogowską, choćby ze względu na całkiem długą i daleką jazdę z Rogowa do Białej Rawskiej i możliwość zwiedzenia po drodze niesamowitego, późnorenesansowego drewnianego kościoła w Boguszycach, w którym można zobaczyć unikatowe polichromie, których ze świecą w centrum Polski szukać.
Poza tym grupka zapaleńców, tworząca tę kolej ma ostatnio problemy finansowe i logistyczne (jacyś menele rozkradli im kilka kilometrów torów) i myślę, że w nadchodzącym sezonie bardzo przyda im się pomoc. Robią to wszystko w sumie za frajer, a jeszcze im w oczy wieje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum