A zeście się uwzięli:D
Tajniak bo nie mam czasu na spotkania i interesuje mnie kolej regionalna:D
A na marginesie mówiąc jak byś chcial wiedzieć to szlak mnie trafia dlatego, że o Zilinę i Kosice walczyłem osobiście a tymczasem te poleciały a Bogumin został. I bynajmniej nie to, że coś do tego pociągu mam tylko , że taki pociąg byłby hitem po pierwsze gdyby nie dubel z Bielskiem i gdyby jeździł jako przyśpieszony. A żeby było śmieszniej to ostrzegałem, że te przekazywanie pociągów pod MI skonczy się ich uwaleniem. A szkoda. Bo powinna być dobra oferta i z Czechami i ze Slowakami.A te pociągi powinny być przyśpieszone maksymalnie i jeździć w pełnych relacjach
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 12-04-2011, 15:13
14:40 jedzie z Krakowa Bohumin, 13:35 jedzie REGIO do Bielska Białej a 15:25 chyba do Suchej Beskidzkiej- można by wydłuzyc ktorys z tych pociagów, co nie byłoby jakimś wielkim kosztem...
Panowie, godziny były kiepskie, to i frekwencja była słaba, o czym można przeczytać w wątku o Wadowicach. Zamiast tego pokusiłbym się o uruchomienie dwóch par Kraków-Bielsko w godzinach dla ludzi.
Ale mnie dziwi, że nagle taki odwrót jest w pociągach międzynarodowych. Ostatnio poleciały i Hirow, Zilina(przyśp), Plavec , teraz Bogumin. Niepokojąco to wygląda. I tak sobie myślę, że przed Euro to zatrważające co się wyprawia. Tym sposobem ani na Słowację ani na Czechy nie będzie osobówek...
Co do Bogumina/Bielska chodzi mi o to , że w obrębie godziny mamy 2 osobówki, a potem nic, wcześniej też. I czy nie lepiej, zeby m/narodowe były przyśp?
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Pozdrawiam rufio198
Bo służy lokalnej społeczności
Ale patrząc na całą trasę - nie zatrzymuje się na wszystkich przystankach. Jedzie totalnie okrężne, a tylko 30 minut dłużej niż z przesiadką przez Oświęcim do Czechowic-Dziedzic. Jedyny REGIO bezpośredni do tego miasta.
16.04.2011 od Krakowa Gł. 43 osoby; w Płaszowie co najmniej 3 wsiadły.
kris123, aby moje stanowisko było jasne:
Z Krakowa potrzeba do Košic / Bohumína / Žiliny po dwie pary pociągów. Z Krakowa rano i po południu.
do Košic p. Tarnów, Nowy Sącz, Muszynę
do Žiliny p. Skawinę, Wadowice, Bielsko-Białą, Zwardoń (ew. przez Jeleśnię)
do Bohumína p. Trzebinię, Oświęcim, Czechowice-Dziedzice
z Katowic do Bohumína p. Rybnik co najmniej 4 pary pociągów!
Taryfa REGIO. Możliwość kupienie biletu do punktu granicznego (np. Zebrzydowice Gr) i u obsługi biletu innego przewoźnika dalej. Przejściówki za max. 3 zł
loker, 8 kwietnia widziałeś w nim sporo ludzi, bo w piątkowych składach z Krakowa do Bielska jest zawsze ładna frekwencja - powrót studentów Ale zgodzę się, że popołudniu jedzie więcej osób, niż rano w kierunku Krakowa. W Andrychowie rano niestety nie widziałem nigdy więcej niż 2-3 osoby. A szkoda, wydawało mi się w grudniu, że ten skład trochę uatrakcyjni linię 117.
Pozdrawiam rufio198
Dziś miałem przyjemność wracać z Bielska, więc widziałem ile mniej więcej osób dziś "Bohuminem jechało"
i z tego co zaobserwowałem to była bardzo ładna frekwencja.
Ale te czekanie prawie 15 min w Kętach na tą mijankę to naprawdę rozwala..
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 17-04-2011, 20:19
sunday1,
15min w XXI wieku gdy ruch jest taki przerażająco mały to naprawdę masakra. Znam przypadki po 30 min czekania na mijankę albo wyprzedzania ale liczba pociągów była 2-3 razy większa niż obecne ogryzki.
Dziś na Bohuminie jednostka nowa cacy błysk EN57-1946. Frekwencja w Andrychowie na poziomie jakieś 60%. Ale to chyba jednorazowy przypadek z racji powrotów studentów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum