Adams, a turystyk czy inny REGIOkarnet jest honorowany? czy tylko strefówka?
Ja tego nie wiem, ale tak jak napisał @kryniczanin "5.50zł to żaden majątek". Gdybyś uczestniczył w niedzielnym przejeździe o 13.55 byłoby nam bardzo miło.
Jak co to pisz do mnie na PW, żebyśmy sobie mogli ułatwić ze sobą kontakt, ta sama prośba dotyczy także @Lokera.
Kupiłem właśnie bilet na jutrzejszy przejazd. Pytałem się czy inne też są ważne - dowiedziałem się, że raczej nie. Bo w praktyce dostaje się bilet specjalny - taki ładny druczek z pieczątką + zwyczajną strefówkę na II strefę.
Panowie w związku z porotem pociągu w okresie wakacyjnym na linii Żywiec-Sucha proponuje gdzieś w połowie wakacji zrobić kolejne spotkanie MK z naszego regionu.Proponuje trasę Kraków-BB-Zywiec-Sucha-Zakopane i powrót do dogadania np.pojechac do Rabki Zdrój i kto by chciał wracałby do Krakowa lub wracał tym samym IR przez Suchą do Katowic.
Czekam na odzew i pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Przejazd Papieskim OK, choć za Płaszowem papsteklop zdefektował i miał nieplanowany postój. Na Hucie też chwilowe zatrzymanie było. Oraz zmiana czoła w Podłężu, ale to było do przewidzenia. Szlakowa w sam raz na uruchomienie szybkiej KM.
Spotkaliśmy się w 4: kryniczanin, Adams, CottonwoodEN71 oraz piszący ten post.
@loker, do Twojego postu dodam jeszcze że szlakowa na "nowohuckiej" miejscami jest większa niż na E30 na odcinku Kraków - Katowice
Oczywiście pozdro dla dzielnego Pana mechanika który wskrzesił nasz pojazd do ruchu. Mimo wszystko i tak przez naszą awarię EIC Monciak Krupówki dotarł do Krakowa Głównego z 10-cio minutowym opóźnieniem.
Ja miałem jechać dziś, a ostatecznie ze względu na pogodę pojechałem wczoraj tym o 16:10 spotykając jeszcze kolegów z forum. Pierwszy raz miałem okazję jechać Papieskim (gdziekolwiek on teraz jeździ). Bardzo miła i profesjonalna obsługa pociągu+żółte papieskie krawaty Myślę, że większość osób wybrało ten pociąg ze względu na nietypową trasę - można było lepiej wykorzystać możliwości techniczne pojazdu i zaprosić jakiegoś przewodnika, który opowiadałby zarówno o Hucie jak i o trasie przejazdu pociągu + obraz z kabiny maszynisty na monitorkach. A tak przejechał pociąg tu i tam, odtworzyli film, w którym gościu opowiadał o papieżu i przed Głównym ledwo zdążyli puścić ostatnie pożegnanie na lotnisku w Balicach. Tym razem nie było żadnych problemów technicznych (oprócz braku wjazdu na st. Podłęże - akurat jechał pociąg-teelka do Wrocławia), trochę długi postój w Podłężu, postój na Płaszowie i już o 17:29 (zamiast 17:33) z powrotem na Głównym.
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Adams, Heh, jechałem tym EIC do Płaszowa potem zaraz szybka przesiadka na Bohumin. Ja jutro planuje przejechać się tym papieskim. chyba tym o 10 co pojedzie.
Ja się wybierałem także jutro na powtórkę przejazdu Papieskim bo kilka osób z forów których jestem użytkownikiem się wybiera. Niestety, ale mi się plany pokrzyżowały i niestety nie pojadę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum