Wysłany: 02-05-2011, 13:32 [Czechy] Picie piwa w pociągu
Czy w czechach można legalnie pić piwo w pociągu ?? W sumie jeździłem trochę po czechach w tym i w tamtym roku ale z piwkiem się i tak czałem, tak jak u nas, się pije ale trzyma gdzieś z boku, żeby SOKI nie widziały. Ale właściwie w Czechach chyba można sobie legalnie postawić puszkę na stoliku pod oknem i już. Tak czy Nie ???
Nie wiem jak to wygląda w świetle prawa ale piłem w Czeskim Super City(PENDOLINO)....konduktor nic nie powiedział. W kuszetce jadącej z Czech do Słowacji konwojent sprzedaję piwo:) więc raczej można:D
W Czechach i na Słowacji można pić piwo w miejscu publicznym (w pociągu, na dworcu, na peronie, w parku). Natomiast na dworcach i w wielu miejscach obowiązuje zakaz palenia i np w w Czechach w pociągach można dostać od konduktora mandat na 100 koron za palenie.
Na Slowacji czekajac na pospiech palilem na dworcu (godz. 21:30, wielotorowy dworzec w Kysaku, ja gdzies na 3. torze, daleko od wszystkich ludzi, pociag wjezdza na tor 7). Dwojka policjantow jadacych pociagiem wypatrzyla mnie jak pale na dworcu, popatrzyli gdzie wsiadam, i tuz za stacja do mnie przyszli i wreczyli mi mandacik na 20 euro. Jakbym pozostal na peronie i nie wsiadl do pociagu, nic by sie mi nie stalo
Daj sprawe ktore linie jechales. Bo cialy klopot jest taki dojades na dresden Regiospecial Zgorzelec - Dresdeni to wsytko. W Dresden trzeba kupic siebie Elbe/Labe ticket (bilet VVO) i potym jz mozno zobaczic cialej Swajcarie Czesko/Saksonskej. Klopot Czechy tu maj snizke na bilet VVO. Jezeli by dogadala sie jakas snizka dlja polskich mieszkancow to bylo by wilke rozwicie tej oblasczi.
Ja piłam piwko z chłopakiem w pocaigu na trasie Praga-Brno, no ale na szczescie nic się nie stalo
nikt nic nie mowił, a konduktor tylko puścił do nas oczko, wiec kurcze...nie wiem sama czy mozna czy nie
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 17-10-2014, 13:38
kalinamich napisał/a:
Ja piłam piwko z chłopakiem w pocaigu na trasie Praga-Brno, no ale na szczescie nic się nie stalo
Dzieci z tego nie będzie, bez obaw A piwo w czeskich pociągach pić można.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum