To Chojnicach jest tyle wolnych Bip, aby dać je na linię do Helu? Ostatnio PR Poznań wzięły parę sztuk.
Nie tylko PR Poznań wziął parę sztuk, ale ostatnio też na żyletki poszło kilka sztuk bhp (w tym skosy bodajże: 505126-19065-9, 505126-19067-5
i 505126-19068-3)
Jednak jest jeszcze parę zestawów bhp (w tym oliwkowe) które śmiało można użytkować. Na jesieni pod koniec przyjechały też bdhpumn-y z różnych st. mac i to całkiem sporo ich stoi teraz w Chojnicach (chyba koło 20 sztuk nawet jak kiedyś naliczyłem). Ale one nie są dla PR Gdynia, a szkoda, bo na TUR-a i na Helską na lato byłby idealne.
_________________ Niech Przewozy Regionalne wracają na połączenia Chojnice - Bydgoszcz!
Kuba_CH, z jakich stacji macierzystych te bohuny i dlaczego nie dla PR Gdynia?
Pozdrawiam
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Kuba_CH, z jakich stacji macierzystych te bohuny i dlaczego nie dla PR Gdynia?
Pozdrawiam
A to różnie, był Poznań, Gliwice, Toruń, inne stacje też jeszcze chyba były...a wszystkie pewnie pójdą na interREGIO lub na ruch regionalny do stacji gdzie są przypisane. PR Gdynia też ma jakieś swoje Bdhpumny ze st. mac Chojnice.
Dużo ogólnie ostatnio się pojawia tych wagonów (nie tylko bohuny) z całej Polski tutaj w Chojnicach. Wszystko na naprawy, rewizje, przeglądy czy jak kto tam to nazywa
_________________ Niech Przewozy Regionalne wracają na połączenia Chojnice - Bydgoszcz!
Chodzi mi o tę modernę w Pile która wyglądała w ten sposób że przyholowali pełno tych zemst a potem je na złom wywieźli na pakach samochodów ciężarowych - pocieli je w masowej ilości. Boje się że te bohuny mogą tak samo skończyć. Swoją drogą to ktoś dał nieźle dupy, bo te zemsty by mogły jeździć z bohunami jako IR. Można by było dać sporą ilość spalinowych połączeń IR. Zemsty mogą jechać 100 km/h czyli więcej niż SM42 czy SP42.
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Chodzi mi o tę modernę w Pile która wyglądała w ten sposób że przyholowali pełno tych zemst a potem je na złom wywieźli na pakach samochodów ciężarowych - pocieli je w masowej ilości. Boje się że te bohuny mogą tak samo skończyć. Swoją drogą to ktoś dał nieźle dupy, bo te zemsty by mogły jeździć z bohunami jako IR. Można by było dać sporą ilość spalinowych połączeń IR. Zemsty mogą jechać 100 km/h czyli więcej niż SM42 czy SP42.
Nie skończą źle nie bój się, stoją już niektóre z nich pięknie zmodernizowane z przyciemnianymi szybami, odświeżone, z zaklejonym logiem PKP, naklejką z logiem Przewozów Regionalnych.
Te bohuny co są w Chojnicach jak i reszta wagonów nie przyjechała tu na kasację, bo stoją na halach i mechanicy pracują nad nimi
TUR powinien mieć skład wagonowy złożony z 4 bohunów i potem dalej na Helską. To by było coś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum